Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Telstar
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Telstar
25 november 2021

Vorige week verloor TOP Oss de derby op onvoorstelbare wijze met 1-0 van FC Den Bosch. TOP troef de Bosschenaren op alle fronten af, behalve op het belangrijkste front; een doelpunt maken. Aanstaande vrijdag speelt TOP Oss thuis tegen Telstar. Helaas mogen er nog steeds geen supporters bij de wedstrijd zijn. Aftrap 20:00 uur

LIVE radioverslag van de wedstrijd TOP Oss – Telstar. https://mixlr.com/topossfm/

Foto’s: Bert van Berkum

TOP Oss kwam al vroeg op achterstand. Na zes minuten lag de bal al achter Norbert Alblas. Een goal die veel te makkelijk werd weggegeven. Na een voorzet van Salasiwa stonden er twee man helemaal vrij in de zestien. Na een schot van Kuijpers kwam de bal via Alblas voor de voeten van Leijten die raak schoot. Daarna was het TOP Oss die het heft in handen nam en genoeg kansen kreeg om bij rust al voor te staan. Een schot van Tejan werd gepakt en de rebound van Sanches werd van de lijn gehaald. Na rust creëerde TOP nog heel wat kansen en werd er goed gevoetbald, maar de bal wilde er niet in. Wederom stond TOP Oss met lege handen na een wedstrijd waarin het beter was.

Telstar

De ploeg van Andries Jonker eindige vorig seizoen op de dertiende selectie. Dit seizoen is Telstar terug te vinden op plek zestien. Telstar kende een moeilijke start, waarin het in de eerste zes wedstrijden drie punten pakten. Vanaf het moment dat Louis van Gaal langs is geweest pakten de Witte Leeuwen meer punten. Onder leiding van Louis van Gaal wist Telstar met 1-0 te winnen van Jong AZ dat toen nog koploper was.

In de laatste vier wedstrijden wist de ploeg van Jonker slechts één punt te pakken. Vorige week verloor Telstar thuis met 0-2 van ADO Den Haag. De topscoorder van Telstar is Glynor Plet. Hij is dit seizoen al goed voor vijf doelpunten en twee assists.

Historie

TOP Oss en Telstar zijn elkaar al 26 keer tegengekomen. Zeven keer wonnen de Ossenaren, tien keer werden de punten verdeeld en negen keer pakten de Witte Leeuwen de volle buit. De laatste wedstrijd tegen Telstar brengt sombere herinneringen naar boven. Er werd thuis met 1-4 verloren. De laatste overwinning van TOP op Telstar was op 15 februari 2019. Toen werd er thuis met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Hüseyin Dogan.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen Telstar zonder een vijftal spelers moeten stellen. Nicolas Abdat, Stephen Buyl, Kay Tejan, Dominic Velecky en Mathieu de Smet moeten de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken. Er zal een live radioverslag zijn van de wedstrijd. Deze is te volgen vanaf 19:45 uur. Via de volgende link: https://mixlr.com/topossfm/ Ook kunt u op ons twitteraccount @topossofficial een liveverslag volgen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...