Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Telstar
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – Telstar

9 oktober 2019

TOP Oss mag dit weekend weer aan de bak. De rood-witten spelen in de tiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie een thuiswedstrijd tegen het eveneens wisselvallige Telstar.

Door: Kenny Boons

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De enorme zeperd in Den Bosch (4-0 verlies) betekende de tweede nederlaag op rij voor de ploeg van Klaas Wels. Aankomend tegenstander Telstar verloor de laatste drie achtereenvolgende competitieduels en staat op de dertiende plaats.

TOP Oss won vorig seizoen met 1-0 in het Frans Heesen Stadion. In Velsen-Zuid wonnen de Witte Leeuwen met dezelfde cijfers.

Ambitieus
Met Andries Jonker als nieuwe trainer – hij is de opvolger van de naar De Graafschap vertrokken Mike Snoei – en zestien nieuwe spelers begon Telstar vol ambitie aan dit seizoen. De start was dan ook alleraardigst met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden, maar daarna kwam de klad er in. De Witte Leeuwen verloren vijf van hun laatste zes duels. Vorige week was het geplaagde Roda JC met 1-2 te sterk.

Opvallende aanwinsten
Tussen al het nieuwe spelersmateriaal, zitten een aantal opvallende namen. Zo haalde Telstar doelman Anthony Swolfs transfervrij op bij AA Gent en keepte hij tot dusver in iedere wedstrijd. Ook verwelkomende de club een drietal huurlingen: de middenvelders Chalie Gilmour (Norwich City) en Marcus McGuane (FC Barcelona) en de rappe vleugelspits Elayis Tavsan van Sparta Rotterdam. Daarnaast haalde Telstar Glynor Plet terug naar Nederland. De aanvaller zat op een dood spoor bij het Turkse Alanyaspor en is nu terug bij de club waar hij al van 2008 tot en met 2010 speelde. Plet lijkt overigens goed op zijn plek. Met vier doelpunten in zeven wedstrijden is hij de clubtopscoorder.

Naast alle nieuwelingen, is er ook nog een oud gediende. Verdediger Frank Korpershoek (34) speelt sinds 2005 onafgebroken bij Telstar en gaat tegen TOP voor zijn 339e officiële duel voor de club.

Meer zeges TOP
TOP Oss en Telstar speelden al 54 keer eerder tegen elkaar, zowel thuis als uit. Het voordeel ligt bij TOP dat 23 keer als winnaar van het veld stapte, tegenover 16 zeges voor Telstar. De thuiswedstrijd van vorig seizoen werd met 1-0 gewonnen door onze ploeg. Huseyin Dogan werd de matchwinner met een kopgoal in de 57e minuut. Aanstaande zaterdag zal Olivier Rommens ontbreken, vanwege zijn rode kaart van vorige week.

Kaarten
Voor het duel van aankomende zaterdag zijn nog kaarten te verkrijgen >>

Niet in het stadion aanwezig? Volg dan het live-verslag via onze Twitter- en Instagrampagina. Daarnaast wordt de wedstrijd live uitgezonden op FOX Sports 1. Aftrap: 18.30 uur.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...