Home > Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

18 september 2020

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen Stadion op tegen titelfavoriet SC Cambuur.

Foto’s: Bert van Berkum & Proshots

SC Cambuur
De noorderlingen, die vorig seizoen een bijna zeker kampioenschap aan hun neus voorbij zagen gaan, zullen met gemengde gevoelens afreizen naar Oss. De eerste twee wedstrijden leverden zes punten op, waarbij de 1-7 overwinning tegen MVV liet zien dat SC Cambuur ook dit seizoen weer vol voor de titel gaat. Afgelopen vrijdag liep de formatie van trainer Henk de Jong echter tegen een onverwachte 0-2 thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles aan.

Dat SC Cambuur als grote titelfavoriet wordt gezien is ook niet gek, gezien het feit dat de selectie die vorig jaar zo goed op elkaar was ingespeeld vrijwel intact is gebleven. De ploeg heeft zelfs nog een kwaliteitsimpuls gekregen door de komst van de boomlange centrumspits Maarten Pouwels en vleugelverdediger Jasper ter Heide. De allergrootste wens van de geel-blauwen was toch wel het behouden van goalgetter Robert Mühren, die vorig seizoen met 29 doelpunten in 26 wedstrijden een absolute hoofdrol vertolkte in het zo succesvol verlopen seizoen. Het maken van doelpunten is de spits in de afgelopen maanden ook nog niet verleerd, getuige zijn drie goals in de eerste wedstrijden van deze jaargang.

Historie
Dat er komende zaterdag kansen zullen liggen op een goed resultaat blijkt wel uit het vorige onderlinge duel dat de twee ploegen uitvochten. Begin dit jaar kwam SC Cambuur als koploper op bezoek in Frans Heesen Stadion, dat tegen de verwachtingen in werd getrakteerd op een nederlaag. Doelpunten van Philippe Rommens en Rick Stuy van den Herik (2x) zorgden voor een sensationele 3-2 overwinning. Een vergelijkbaar resultaat aankomende zaterdag zou welkom zijn!

Het duel van zaterdagmiddag (aftrap 16:30 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank, waarbij hij zal worden geassisteerd door de heren Krijt, Hardeman en Beier. Zoals tegenwoordig gebruikelijk zal de wedstrijd live worden uitgezonden op FOX Sports 1.

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss wint derby met overmacht 2-0

Het was echt een hele periode geleden dat we de Bossche rivalen hadden verslagen. Op een druilerige dinsdagavond in oktober 2020 was het dan weer zo ver! We versloegen op zeer verdiende...