Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Roda JC
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – Roda JC

28 november 2018

TOP Oss won vorige week van Go Ahead Eagles en was de eerste ploeg die dit seizoen in Deventer drie punten pakte. Het was de vijfde zege op rij en dat resulteerde in de vierde plek op de reguliere stand én een verstevigde koppositie in de tweede periode. Het kan niet op in Oss.

Het vizier is inmiddels alweer een paar dagen gericht op de volgende opponent: Roda JC.

Vier seizoenen geleden was Johnatan Opoku de matchwinner. Hij maakte de enige treffer van de wedstrijd.

In vorm
Ook Roda is de voorbije weken aardig op dreef. Na een moeizame start wonnen ze drie van de laatste vier wedstrijden. Telstar (3-0), Helmond Sport (3-0) en Jong FC Utrecht (1-2) werden verslagen. De belangrijkste pot, de derby tegen MVV Maastricht, ging wel met 2-0 verloren. Hierdoor zijn ze terug te vinden op plek zeven.

Productiefste spelers
In het elftal van Robert Molenaar is de Duitse spits Mario Engels de uitblinker. Met twaalf goals dit seizoen is hij slechts één goal verwijderd van de topscorers Lars Veldwijk én onze eigen Huseyin Dogan. Ook gaf Engels twee assists.

Engels heeft nog geen vast(e) maatje(s) voorin. Soms spelen de Limburgers met twee aanvallers en soms met drie. Ook in namen wordt er flink afgewisseld. Mart Remans en Ba-Muaka Simalaka hebben nog geen bal tussen de palen gekregen. Gyliano van Velzen één keer. Af en toe is Mitchel Paulissen (goed voor vijf goals) voorin te vinden, maar meestal trekt hij aan de touwtjes op het middenveld.

Twee wedstrijden
TOP speelde in competitieverband slechts twee keer tegen Roda JC. In 2014/2015 gaven de Ossenaren op bezoek in Kerkrade een 0-2 voorsprong weg in een spektakelstuk met zeven goals (4-3). Thuis boekten we een 1-0 overwinning.

Pijntjes
Het is nog de vraag of Klaas Wels kan beschikken over Maikel Verkoelen vanwege liesklachten. Delano Ladan en Ibi Touré hebben een lichte knieblessure.

Kaarten
Dit TOP Oss wil je toch niet missen? Kom naar het Frans Heesen Stadion! Bestel je tickets.

Tot vrijdag!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal

De 25-jaar oude Bo Geens staat sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen onder de lat bij TOP Oss. Een aantal dagen na zijn komst kreeg de Belg het vertrouwen van de staf en...

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...