Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Roda JC
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Roda JC
10 maart 2022

Niet zaterdag 12, maar vrijdag 11 maart speelt TOP Oss de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De rede van de verschuiving is het inhaalduel met FC Dordrecht. De nieuwe datum van deze wedstrijd is 14 maart. Omdat TOP Oss een te korte rustperiode zou hebben heeft de KNVB de wedstrijd tegen Roda JC één dag vervroegd. Komende week speelt de ploeg van Bob Peeters drie wedstrijden, de eerste is tegen de ploeg uit Kerkrade. De laatste keer dat TOP Oss drie wedstrijden in een week speelde spraken we van een “perfecte week’’. Om dit te kunnen evenaren moet er in de eerste wedstrijd gewonnen worden van Roda JC.

Kan Bob zijn oude club Verslaan?

Foto’s: ProShots

Roda JC

We vinden Roda JC terug op een achtste plaats, iets waar je als TOP Oss momenteel tevreden mee zou zijn. Echter zullen de supporters van de ploeg uit Limburg niet tevreden zijn. Misschien herinnert u zich de uitspraak van Aleksei Korotaev nog. In 2017 gaf hij aan hoge ambities te hebben, “over vijf jaar moet Roda naar de Champions League’’ is wat de Zwitserse investeerder zei. Intussen is de ambitie aangepast, maar de achtste plaats is op dit moment net genoeg voor play-offs. De 4-0 overwinning van afgelopen weekend was dan ook de eerst gewonnen wedstrijd sinds 21 januari, toen ADO Den Haag met 5-0 verslagen werd. Bij wedstrijden van de ploeg uit Kerkrade vallen er meestal genoeg doelpunten. Bij de laatste zeven wedstrijden vielen er minstens twee goals per wedstrijd.

Statistieken

Spelers om in de gaten te houden zijn Dylan Vente en Patrick Pflucke. De spits van Roda JC heeft al zestien keer gescoord en is dus een echte goaltjesdief. De Duitse linksbuiten is een man met tien assists. Buiten het feit dat hij veel oog heeft voor zijn medespelers heeft hij er ook al negen in liggen. De statistieken van deze spelers liegen er dus niet om. De ploeg van Jurgen Streppel weet vaak veel kansen te creëren. Het team staat op een vierde plaats omtrent de meeste grote kansen dit seizoen. Wat betreft grote kansen dit seizoen staan alleen Jong Ajax, Excelsior en TOP Oss boven Roda JC. Echter worden er veel van die kansen gemist.

Geschiedenis

In totaal is er negen keer tegen de ploeg uit Kerkrade gespeeld. Hier zitten ook uitwedstrijden bij. De ploeg uit Limburg is nog maar vier keer in het Osse Kuipje geweest. Van de vier eerdere ontmoetingen in Oss, heeft TOP Oss er twee gewonnen, er is één keer verloren en één keer gelijk gespeeld. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor TOP. De doelpuntenmakers waren Mart Remans en Rick Stuy van den Herik.

Roda JC is geen onbekend terrein voor onze trainer. De ploeg uit Kerkrade contracteerde Bob in 1997. Bob Peeters heeft een aantal succesvolle jaren gekend bij Roda JC. Een eindklassering in de middenmoot van de Eredivisie was niet eens zijn hoogtepunt. In het jaar 2000 bereikte Roda JC de bekerfinale, die ze mede door een goal van Bob Peeters wonnen. Na het winnen van de beker maakte hij een transfer naar Vitesse.

Blessures

TOP zal het tegen FC Dordrecht zonder Dominik Velecky  en Jan Lammers moeten stellen. Zij moet het duel aan zich voorbij laten gaan.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...