Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Roda JC
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Roda JC
11 mei 2021

Het is tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen! In de slotronde van de KKD nemen we het op tegen Roda JC. Er komt daarmee een einde aan een lang maar mooi seizoen, waarin wij regelmatig hebben genoten van de ploeg van Klaas Wels. Ook komt er na woensdag een einde aan het tijdperk van Klaas Wels die na 4.5 jaar, waarin hij successen heeft geboekt, de club gaat verlaten.

We kunnen terugkijken op een mooi seizoen met ups en downs, maar tegelijkertijd staat er tegen Roda JC nog een belangrijke wedstrijd voor de deur. Bij een overwinning kunnen we namelijk nog steeds in het linkerrijtje eindigen. Dat zou natuurlijk een prachtige beloning zijn op al het harde werk dit seizoen.

Tegen Jong AZ scoorde Mart Remans een hattrick voor TOP.

Foto’s: Bert van Berkum

Roda JC

Voor onze tegenstander van aankomende woensdag staat er niet bijzonder veel op het spel. Roda JC heeft na 37 wedstrijden, 57 punten bij elkaar weten te spelen en is met dat puntenaantal al verzekerd van plek acht, die recht geeft op het spelen van de play-offs. In de nacompetitie zullen de Koempels er alles aan gaan doen om een plek in de eredivisie af te dwingen.

Huurlingen

Eerder dit seizoen is gebleken dat beide clubs elkaar goed weten te vinden. Mart Remans werd aan het begin van dit seizoen voor een jaar gehuurd en in de winterstop kwam Livio Milts over voor een half jaar. Voor beide aanvallers bleek een belangrijke rol weggelegd in de ploeg van Klaas Wels. Mart Remans scoorde dit seizoen in 26 wedstrijden 10 keer en Livio Milts was in 20 wedstrijden goed voor twee goals en twee assists.

Eerdere ontmoetingen

TOP Oss en Roda JC speelden tot nu toe pas zeven officiële wedstrijden tegen elkaar, waarvan Roda JC er vier keer met de punten vandoor ging, TOP Oss twee keer en één wedstrijd die eindigde in een gelijkspel. Eerder dit seizoen verloren we in de tweede speelronde met 3-0 in Kerkrade.

De wedstrijd van woensdagavond staat onder leiding van scheidsrechter Cantineau. Helaas zal deze wedstrijd niet live worden uitgezonden. Op het twitteraccount @topossofficial is er een liveverslag te volgen en ook op de radio kunt u meeluisteren via: https://www.youtube.com/watch?v=iR4sXpxDqCA

Voor beide aanvallers bleek een belangrijke rol weggelegd in de ploeg van Klaas Wels.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?