Home > Voorbeschouwing: TOP Oss – Roda JC
NIEUWS

Voorbeschouwing: TOP Oss – Roda JC

29 januari 2020

We maken ons weer op voor een thuiswedstrijd, dit keer komt Roda JC op bezoek in ’t Osse Kuipje. Elk duel is natuurlijk belangrijk, maar als deze gewonnen wordt, stijgen de rood-witten direct een plek op de ranglijst. TOP Oss en Roda JC staan momenteel namelijk gelijk in aantal punten.

Het seizoen loopt tot dusver nog niet erg soepel voor de Limburgers. Financiële problemen overschaduwen daarbij ook nog eens de tegenvallende sportieve prestaties.

Dean van der Sluijs vorig jaar tijdens het duel tegen Roda JC! Afgelopen vrijdag viel hij geblesseerd uit, of hij voor komende wedstrijd weer fit genoeg is, is vooralsnog onduidelijk.

Laatste competitiewinst
De laatste keer dat de Koempels drie punten binnen wisten te slepen in de competitie, was op 25 oktober, vorig jaar. Er werd toen prima met 4-2 gewonnen van NAC. In het laatste duel tegen FC Volendam, heeft het elftal van de Jong een grote strijdlust laten zien. De Volendammers wisten uiteindelijk ternauwernood de overwinning over de streep te trekken, maar makkelijk was het zeker niet. Ook speelde Roda JC even hiervoor de derbywedstrijd tegen MVV. Hier kwamen de geel-zwarten in de laatste minuten terug van een 0-2 achterstand en wisten ze met twee goals nog een punt uit dit duel te slepen.

Eerdere ontmoetingen
De lange reis voor TOP Oss naar het zuiden vond plaats op 8 september, vroeg in het seizoen dus. Hier verloren de mannen van onze coaches Klaas Wels en Marcel van der Sloot met 2-1. In totaal hebben de clubs nog maar vijf keer tegenover elkaar gestaan. Vrijdag wordt dus de zesde ontmoeting en we hopen natuurlijk dat TOP hier een overwinning uitsleept. Zeker mogelijk, dat is wel bewezen in het duel tegen SC Cambuur.

Bekende gezichten
Henk Dijkhuizen is nu een aantal weken actief in Oss en doet het prima! Voor hem zal het een weerzien zijn tijdens de ontmoeting met Roda JC. Dijkhuizen heeft namelijk geruime tijd onder contract gestaan in Limburg. Hij is met Roda ook nog actief geweest in de Eredivisie.

Ones to watch
Bij Roda JC is de topscorer momenteel Ike Ugbo met tien goals op zijn naam. Ronald Alberg staat op de tweede plaats en heeft net zoveel doelpunten als de topscorer van TOP Philippe Rommens, namelijk zeven.

Hier hopen we natuurlijk weer op, tot vrijdag!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...