Home > Voorbeschouwing TOP Oss – RKC Waalwijk
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – RKC Waalwijk

9 januari 2019

Nu het einde van de winterstop in zicht is, kan TOP Oss zich weer richten op de competitie. Aankomende zondagmiddag – aftrap 14.30 uur – speelt de ploeg van Klaas Wels in eigen huis tegen provinciegenoot RKC Waalwijk.

Tekst: Kenny Boons

Eerder dit seizoen eindigde het duel in Waalwijk in 0-0.

In aanloop naar het treffen met de Waalwijkers speelde TOP Oss twee oefenwedstrijden. Dessel Sport werd met 5-0 verslagen, waarna er werd verloren van FC Dordrecht (3-0). Daarnaast werd een nieuwe speler aan de Osse selectie toegevoegd; de 23-jarige Olivier Rommens, de oudere broer van Philippe. De middenvelder kwam over van NAC Breda en tekende voor tweeënhalf jaar in het Frans Heesen Stadion. Met hem in de gelederen gaan de Ossenaren proberen een goed vervolg te geven aan de uitstekende eerste seizoenshelft. Rommens sluit aan bij een vrijwel complete selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Jordie Briels ontbreekt nog.

De tegenstander
RKC Waalwijk, jarenlang een vaste speler in de Eredivisie, is bezig aan zijn vijfde achtereenvolgende seizoen op het tweede niveau. De Geelblauwen staan momenteel op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In Waalwijk wordt deze rangschikking als teleurstellend ervaren, deelname aan de play-offs is namelijk het doel.

Toch presteerde RKC de laatste weken voor de winterstop alleraardigst; vier van de afgelopen zes wedstrijden werden gewonnen. Smaakmakers aan Waalwijkse zijde zijn de Feyenoord-huurling Emil Hansson (zes goals en vier assists) en buitenspeler Dylan Seys (vier goals en vier assists). Met Kevin Vermeulen, Hans Mulder en Henrico Drost beschikt de selectie van trainer Fred Grim over de nodige Eredivisie-ervaring.

Lastige klus
TOP Oss en RKC Waalwijk stonden dertien keer in competitieverband (thuis en uit) tegenover elkaar. De balans is in Waalwijks voordeel: zeven overwinningen voor RKC, tegenover drie Osse zeges. Vorig seizoen werden de Geelblauwen in het Frans Heesen Stadion, door goals van Istvan Bakx en Fatih Kamaci (2x) met 3-1 verslagen. 

Tickets
Voor de wedstrijd tegen de provinciegenoot zijn kaarten online en aan de kassa verkrijgbaar. Niet in het stadion aanwezig? Volg dan ons live-verslag via Twitter, kijk online naar FOX Sports 7 of aanschouw de hoogtepunten van dit duel in het schakelprogramma op FOX.

Laat de tweede seizoenshelft net zo succesvol zijn als de eerste!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Komde ok ut ollinge seizoen?

We hebben nog maar net een prachtjaar afgesloten en nu staat het seizoen 2019/2020 alweer voor de deur! Wat zou het mooi zijn als we nog zo’n tijd mogen beleven. En wat zou het mooi...

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...