Home > Voorbeschouwing TOP Oss – NAC
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – NAC
25 november 2020

Na het behalen van een gelijkspel in Volendam is het aankomende vrijdag weer tijd voor een Brabants onderonsje! In het Frans Heesen Stadion komt provinciegenoot NAC Breda op bezoek. Om 18:45 zal er afgetrapt worden in het Frans Heesen Stadion.

NAC Breda
Na een fantastische seizoenstart staat NAC nu met 27 punten op de vierde plek. De ploeg van Maurice Steijn won de eerste zes wedstrijden van het seizoen, maar mede door de coronaperikelen verloren ze daarna drie competitiewedstrijden op een rij. Toch lijken ze zich weer goed herpakt te hebben, want in de laatste vier wedstrijden verloren ze maar één keer.

Een speler om in de gaten te houden bij NAC Breda is Sydney van Hooijdonk. De zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk is het seizoen goed begonnen door in de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen acht keer te scoren. In speelronde zes wist de 20-jarige spits een hattrick te maken tegen de beloften van AZ.

Weerzien met oude club
Voor drie spelers is het vrijdag een speciale wedstrijd. Grad Damen, Rick Stuy van den Herik en Olivier Rommens zijn alle drie actief geweest in Breda. Grad Damen kwam tot vier officiële wedstrijden voor NAC in de Eredivisie. Rick Stuy van den Herik speelde in de jeugd van NAC, maar kwam niet tot een debuut in de hoofdploeg van de Bredanaren, waardoor hij in 2014 een transfer naar TOP Oss maakte. Olivier Rommens speelde van 2016 tot en met 2018 bij NAC. In die periode kwam hij tot 24 wedstrijden en één doelpunt. In 2019 verruilde de Belg NAC voor TOP Oss.

Eerdere ontmoetingen
TOP Oss en NAC gaan vrijdag voor de twaalfde keer de strijd met elkaar aan. Vorig seizoen verloor TOP Oss in de allerlaatste seconde met 0-1 thuis van NAC, maar in Breda wisten de Ossenaren een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen door een goal van aanvoerder Rick Stuy van den Herik.

Het duel van vrijdagavond (aftrap 18:45) staat onder leiding van scheidsrechter Gerrets. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 3.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...