Home > Voorbeschouwing TOP Oss – NAC Breda
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – NAC Breda

25 september 2019

Na de winst in Helmond wacht aanstaande vrijdag de volgende wedstrijd tegen een provinciegenoot. TOP Oss neemt het in eigen stadion op tegen titelkandidaat NAC Breda.

Door: Kenny Boons

De 0-2 zege bij en tegen Helmond Sport betekende voor TOP Oss de tweede overwinning van het seizoen. Daardoor is de ploeg van Klaas Wels de huidige nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande tegenstander NAC Breda vinden we terug in de top van het klassement. De Parel van het Zuiden staat tweede en heeft één punt achterstand op koploper De Graafschap. Voor de goede orde: vanaf dit seizoen promoveren de twee hoogst genoteerde teams direct naar de Eredivisie.

Wie aan TOP Oss – NAC Breda denkt, denkt aan het drieluik uit 2006. Pas in de verlenging van de beslissingswedstrijd werd de strijd in het voordeel van de Bredanaars beslist.

Goed begin
NAC Breda – dat eerder deze maand zijn 107e verjaardag vierde – is dus prima aan het seizoen begonnen. De Eredivisiedegradant won vijf van de zeven gespeelde competitieduels. Alleen van FC Volendam (2-1) werd verloren en tegen Jong FC Utrecht werd teleurstellend met 0-0 gelijkgespeeld. Vorige week wonnen de Bredanaars de topper tegen Excelsior met 2-1. Verder werden FC Dordrecht, Helmond Sport, SC Cambuur en Jong AZ verslagen. Sidney van Hooijdonk is de man in vorm. De spits scoorde drie keer in de laatste twee duels.

Doelman Nick Olij en spits Huseyin Dogan droegen vorig seizoen nog het shirt van TOP Oss. Olij is in Breda (net als bij ons) de eerste doelman en Dogan werd gehaald voor de doelpunten. Begrijpelijk, want de aanvaller was vorig seizoen clubtopscorer van TOP met 21 treffers. Spelen zal ie vrijdag niet, want hij is nog herstellende van een hamstringblessure. Bij TOP is Hennos Asmelash weer aangesloten bij de groepstraining.

Eerste zege
TOP Oss en NAC Breda troffen elkaar nog niet zo vaak in een officieel duel. Pas dertien keer eerder (thuis en uit) stonden beide ploegen tegenover elkaar. TOP won nog nooit. NAC was negen keer sterker en vier keer werd het gelijk. De laatste thuiswedstrijd tegen de Bredanaars was op 28 oktober 2016. We verloren met 3-4.

Tickets!
Voor het treffen met NAC zijn nog kaarten te verkrijgen, klik hier. Dus op naar een druk huis! Niet in het stadion aanwezig? Volg dan ons live-verslag via Twitter en Instagram of bekijk de hoogtepunten in het liveschakelkanaal op FOX Sports 1. Aanstaande vrijdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt. Kunnen we opnieuw een goed resultaat neerzetten?

Tijdens de laatste ontmoeting was het razend spannend. Ditmaal weer?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss

De afgelopen weken waren druk voor de ploeg van Klaas Wels. Twee weken waarin vier duels werden gespeeld. Morgen is de laatste van deze reeks aan de beurt. TOP Oss gaat op bezoek in...