Home > Voorbeschouwing TOP Oss – NAC Breda
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – NAC Breda
29 oktober 2021

Afgelopen woensdag is het bekeravontuur al in de 1e ronde geëindigd in Sittard. TOP dat toch nog een paar kansen kreeg in de wedstrijd, maar voor de rest vrij kansloos was deze wedstrijd. Fortuna Sittard was een maatje te groot en won met 3-0. Nu is het tijd om de ruggen te rechten en de slechte competitie reeks te doorbreken thuis in het Osse Kuipje.

Dogan maakte in 2019 de overstap van TOP naar NAC. Nu is hij weer terug op het oude nest en neemt hij het zaterdagavond op tegen zijn oude club.

Foto’s: Bert van Berkum

NAC Breda

Vorig jaar eindigde NAC op de 5e plek en dat betekende de play-offs in voor promotie naar de Eredivisie. In de play-offs versloeg het FC Volendam met 4-1 en wonnen ze na penalty’s van FC Emmen. De finalewedstrijd werd met 1-2 verloren van NEC Nijmegen waardoor het dit seizoen weer in de Keuken Kampioen Divisie uitkwam. De club uit Breda wil zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau. Alleen de ploeg van trainer Edwin de Graaf kent geen goede start. NAC won dit seizoen slechts vier van de twaalf wedstrijden. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen. Langzamerhand begint de ploeg uit Breda te draaien.

Na twaalf wedstrijden is NAC terug te vinden op de 13e plek. Afgelopen weekend was NAC thuis met 3-0 te sterk voor MVV. Iemand om in de gaten te houden bij de Bredanaars is Ralf Seuntjes. De spits is dit seizoen al goed voor acht doelpunten en drie assists. NAC wist afgelopen dinsdag wel door te bekeren en versloeg VVV-Venlo na penalty’s. NAC dat zelf pas de 1-1 maakte in 89e minuut.

Weerzien oude club

Voor Dogan, Stuy van den Herik en Damen is het een weerzien met hun oude club. Dogan speelde 32 wedstrijden voor NAC. Hij scoorde hierin acht keer en gaf vijf assists. Stuy van den Herik kwam uit voor het beloftenteam van NAC. Hij speelde 33 wedstrijden waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf. Damen kwam uit voor het beloftenteam en de 1e selectie van NAC. Voor NAC Onder 21 speelde hij 35 wedstrijden waarin hij vier keer scoorde. Voor de hoofdmacht van NAC Breda speelde hij 25 wedstrijden waarin hij één keer scoorde.

Historie

TOP wist nog nooit te winnen van de club uit Breda. TOP en NAC stonden in totaal achttien keer tegenover elkaar. Dertien keer werd er verloren en vijf keer werd er gelijkgespeeld. Het is zaterdagavond dus aan TOP Oss om de eerste overwinning tegen NAC Breda te boeken en de slechte competitie reeks te doorbreken.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen NAC Breda zonder Stephen Buyl en Niels Fleuren moeten stellen. Beide spelers moeten het duel vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Het duel van aankomende zaterdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Wil jij onze mannen komen steunen in het stadion? Dat kan! Je kan jouw kaartje bestellen in onze online ticketshop!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...