Home > Voorbeschouwing TOP Oss – N.E.C.
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – N.E.C.

18 maart 2021

Aankomende vrijdag staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Hoogvlieger N.E.C. Nijmegen komt op bezoek in het Frans Heesenstadion. Het is de mannen van Klaas Wels er veel aan gelegen om het goede resultaat van de wedstrijd tegen FC Dordrecht een vervolg te geven en zodoende weer een stap te kunnen maken op de ranglijst. Een pittige klus, maar niets is onmogelijk!

Afgelopen vrijdag heeft TOP Oss na een aantal wedstrijden zonder resultaat weer eens een driepunter bij kunnen schrijven. Op bezoek bij FC Dordrecht wist de ploeg van Klaas Wels een 1-3 overwinning uit het vuur te slepen. Twee doelpunten van Mart Remans en een weergaloze treffer van Dennis van der Heijden bleken de Dordtenaren te machtig. De ploeg wil deze lijn graag doorzetten, waarbij N.E.C. zogezegd de eerstvolgende horde is.

Eerder dit seizoen trof TOP Oss in Nijmegen ook al een N.E.C. in vorm. Kyvon leidsman bepaalde met een intikker de 0-1 eindstand.

Foto’s: Bert van Berkum

N.E.C. Nijmegen

In N.E.C. treffen we een ploeg van formaat. Waar de Nijmegenaren het seizoen moeizaam begonnen, is de ploeg van Rogier Meijer de laatste tijd steeds beter gaan draaien. Een play-off ticket lijkt N.E.C. in ieder geval niet meer te kunnen ontglippen na een reeks van vijf overwinningen op rij. Roda JC (1-3), FC Den Bosch (4-1), Helmond Sport (0-7), Jong PSV (2-0) en FC Volendam (1-0) werden achtereenvolgens aan de zegekar gebonden.

Eén van de smaakmakers van de rood-groen-zwarten is Elayis Tavsan. De buitenspeler die afgelopen zomer overkwam van Sparta Rotterdam wist zijn kwaliteiten de laatste weken meermaals te tonen aan de buitenwereld. Met vijf doelpunten in de afgelopen zes wedstrijden is hij vanzelfsprekend een belangrijke schakel aan Nijmeegse zijde.

Aanvoerder Rens van Eijden kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd van afgelopen maandag tegen FC Volendam. Hij lijkt de wedstrijd tegen TOP Oss in ieder geval aan zich voorbij te moeten laten gaan.     

Historie

Eerder dit seizoen trof TOP Oss in Nijmegen ook al een N.E.C. in vorm. Door een knappe 0-1 overwinning wisten de Ossenaren een ongeslagen reeks van elf wedstrijden te doorbreken. Kyvon Leidsman bepaalde met een intikker de eindstand.

Aankomende vrijdag gaan onze mannen er in ieder geval alles aan doen om nóg een keer te stunten tegen de Nijmegenaren en de drie punten in Oss te houden. Kansen liggen er in ieder geval altijd en al helemaal als er met dezelfde instelling als tegen FC Dordrecht wordt gespeeld. De bal is en blijft tenslotte rond!

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?