Home > Voorbeschouwing TOP Oss – N.E.C. Nijmegen
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – N.E.C. Nijmegen

23 januari 2019

Na twee achtereenvolgende nederlagen, hervat TOP Oss aankomende vrijdag de jacht op de eerste driepunter van 2019. Die dag – aftrap 20.00 uur – nemen de rood-witten het op tegen een geplaagd NEC Nijmegen.

Door: Kenny Boons

Vorig jaar werd de wedstrijd tegen N.E.C. ook in de winter afgewerkt. Toen ging het vlak voor aanvang nogmaals hard sneeuwen en werd het duel afgelast.

TOP Oss staat momenteel op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en treft in N.E.C. een ploeg die worstelt met zichzelf. De Nijmegenaren – voorafgaand aan het seizoen getipt als titelkandidaat – staan teleurstellend vijftiende met slechts 26 punten uit 21 wedstrijden. De ploeg van trainer Jack de Gier begon het seizoen nog wel aardig, maar in oktober startte het verval. Van de laatste tien competitiewedstrijden werden er slechts twee gewonnen. NEC begon 2019 met een pijnlijke 3-2 nederlaag uit bij FC Eindhoven en speelde vorige week in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Telstar. De laatste zege van de Nijmegenaren dateert dan ook al van 30 november 2018; een 5-1 thuiszege op FC Volendam.

De Nijmeegse selectie
Toch beschikt N.E.C. op papier over prima spelersmateriaal, inclusief de nodige (Eredivisie)-ervaring. Zo kwam alleen al dit seizoen Rens van Eijden over van AZ, verruilde Brahim Darri Heracles Almelo voor de Nijmegenaren, werd Anass Achahbar gehuurd van PEC Zwolle en maakte Joey van den Berg (ex-SC Heerenveen en Reading) zijn rentree op de Nederlandse velden. Topschutter aan de kant van NEC is Sven Braken. De spits, die overkwam van Almere City FC, maakte in alle competities tot dusverre elf doelpunten.

Mooie uitoverwinning
TOP Oss en N.E.C. speelden in het verleden al zestien keer eerder in een officieel duel tegen elkaar. De Nijmegenaren wonnen het vaakst (elf zeges) en de Ossenaren waren vier keer de sterkere. De recente duels tussen beide clubs werden vaker door TOP Oss gewonnen, waaronder het uitduel van eerder dit seizoen. In De Goffert boekte de ploeg van trainer Klaas Wels een ruime uitoverwinning: 1-5. Bryan Smeets scoorde destijds twee keer; Huseyin Dogan, Rick Stuy van den Herik en Mart Dijkstra (eigen doelpunt) namen de andere goals voor hun rekening. Het laatste thuisduel met N.E.C. werd ook door TOP Oss gewonnen, destijds werd het 3-0 voor de Ossenaren.

Vrijdag kan Klaas Wels weer een beroep doen op Norichio Nieveld. Hij is terug van een schorsing. Dean van der Sluys is nog een vraagteken. Bij de Gelderlanders werden Achahbar en Darri na de 3-2 nederlaag bij FC Eindhoven om disciplinaire redenen naar het beloftenploeg teruggezet. Hun meespelen is daarom ook nog niet zeker.

Tickets
Voor de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen zijn nog kaarten beschikbaar. Klik hier voor alle ticketinformatie.

Niet in het stadion aanwezig? Via Twitter houden we jullie middels een live-verslag op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens het duel en/of bekijk de hoogtepunten bij het schakelprogramma op FOX.

Ben jij er vrijdag bij? 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss wint derby met overmacht 2-0

Het was echt een hele periode geleden dat we de Bossche rivalen hadden verslagen. Op een druilerige dinsdagavond in oktober 2020 was het dan weer zo ver! We versloegen op zeer verdiende...