Home > Voorbeschouwing TOP Oss – MVV
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – MVV

15 april 2021

Nog vijf finales! Het seizoen 2020/2021 kent nog vijf wedstrijden en er is nog steeds alles om voor te spelen! De ploeg van Klaas Wels is nog volop in de race voor de 4e periode, wat recht geeft op play-offs aan het einde van het seizoen. Aankomende vrijdag moet de goede lijn in het Frans Heesen Stadion doorgezet worden tegen MVV Maastricht.

Afgelopen vrijdag werd er een grote stap gezet in de 4e periode. De Ossenaren wisten een zege te boeken door met 0-1 bij Jong Ajax te winnen. De matchwinner was Joshua Sanches, die een keurige aanval goed binnenschoot en zo zijn ploeg aan de drie punten hielp. De overwinning bleek een historische te zijn, want het was de allereerste keer dat TOP Oss een uitoverwinning boekte op Jong Ajax.

Door een goal van Joshua Sanches gingen afgelopen vrijdag de drie punten mee naar Oss.

Foto’s: Bert van Berkum

MVV Maastricht

De Maastrichtenaren verkeren in goede vorm. Van de laatste negen wedstrijden werden er zes gewonnen, waarmee ze zijn opgeklommen tot de dertiende plaats. Afgelopen maandag ging MVV in de derby tegen Roda JC, na een snelle 2-0 voorsprong, met 2-4 onderuit in eigen huis. Dat moet een harde klap zijn geweest voor de Maastrichtenaren die vrijdag uit zijn op revanche.

Aankomende vrijdag moeten de Maastrichtenaren het doen zonder Thibaut van Acker. De middenvelder van MVV kreeg in het duel met Roda JC een rode kaart en moet de wedstrijd daarom missen.

Eerdere ontmoetingen

Het wordt alweer de 26e ontmoeting tussen beide clubs. In de 25 eerdere ontmoetingen won MVV veertien keer, acht keer wonnen de Ossenaren en het eindigde drie keer in een gelijkspel. Eerder dit seizoen verloor de ploeg van Klaas Wels met 3-0 in Maastricht.

Oude club

Bo Geens neemt het vrijdag op tegen de club waar hij in het seizoen 2016-2017 onder de lat stond. In dat seizoen mocht de goalie 42 keer zijn doel verdedigen.

De wedstrijd van vrijdagavond staat onder leiding van scheidsrechter Dröge. De wedstrijd wordt niet live uitgezonden, maar is wel te volgen via het schakelprogramma van ESPN. Op het twitteraccount @topossofficial is er een liveverslag te volgen en ook op de radio kunt u een live meeluisteren via: https://youtu.be/t2oKEmJQCzo

Bo Geens neemt het vrijdag op tegen de club waar hij in het seizoen 2016-2017 onder de lat stond.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?