Home > Voorbeschouwing TOP Oss – MVV Maastricht
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – MVV Maastricht

6 februari 2019

Een paar dagen na het verlies tegen Jong PSV staat aankomende vrijdag alweer het volgende competitieduel voor TOP Oss op het programma. Ditmaal betreft het een thuiswedstrijd tegen het wisselvallige MVV Maastricht.

Door: Kenny Boons

Ondanks de nederlaag in Eindhoven staat TOP nog altijd zevende, maar zijn de achtervolgers een stapje dichterbij gekomen. Zo ook de Limburgse tegenstander. Zij hebben tot dusver 33 punten verzameld, twee minder dan wij. Het feit dat MVV daarmee twaalfde staat, bewijst maar weer eens hoe dicht de middenmoot op elkaar zit.

Tijdens de seizoensopening in Maastricht scoorde Huseyin Dogan twee keer.

Wisselvallig
MVV Maastricht, opgericht in 1902, maakt een wisselvallig seizoen door. De Sterrendragers wonnen tot nu toe negen wedstrijden, verloren er acht en speelden zes keer gelijk. Ook de laatste vijf wedstrijden was er sprake van weinig constantie: twee overwinningen, twee nederlagen en één remise. Desondanks blijft Play Offs het doel van de Limburgers. De afgelopen drie seizoenen wist MVV zich namelijk te kwalificeren voor de nacompetitie. In het seizoen 2016/17 was de club zelfs heel dicht bij promotie. In de finale bleek het destijds in de Eredivisie uitkomende Roda JC over twee duels te sterk.

Trefzeker duo
Buitenspeler Joeri Schroijen en de van De Graafschap overgenomen spits Antony van den Hurk zijn dit seizoen de belangrijkste spelers binnen de selectie van trainer Ron Elsen. Schroijen was tot dusver negen keer trefzeker en Van den Hurk maakte zeven competitiedoelpunten. Samen zijn ze goed voor bijna zestig procent (!) van alle Limburgse treffers. MVV scoorde dit seizoen pas 27 keer, slechts drie ploegen maakten minder goals. Daar tegenover staat het geringe aantal tegentreffers van de club, maar 28. Dat komt mede door het goede keeperswerk van oud-speler Luuk Koopmans. De Ossenaar wordt dit seizoen gehuurd van PSV.

In balans
TOP Oss – dat vrijdag geen beroep kan doen op Dean van der Sluys en Jordie Briels – en MVV Maastricht speelden al 39 keer eerder in competitieverband tegen elkaar. De onderlinge resultaten zijn precies in balans: beiden ploegen wonnen zeventien keer en vijfmaal werd er gelijkgespeeld. De Ossenaren zijn in de laatste drie duels met MVV ongeslagen. Eerder dit seizoen werd er in Maastricht met 0-2 gewonnen (twee treffers van Dogan) en ook het laatste thuisduel met de Limburgers werd winnend afgesloten. Toen, in december 2017, werd het 1-0 voor TOP Oss.

Tickets
Wil je niets van deze pot in het Osse Kuipje missen? Tickets zijn zowel online als aan de thuiskassa verkrijgbaar. Niet in het stadion aanwezig? Volg dan ons live-verslag via Twitter of bekijk de hoogtepunten van het duel in het schakelprogramma op FOX. Aankomende vrijdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt in het Frans Heesen Stadion.

Kunnen we – met jouw support – de eerste zege van 2019 boeken? 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss

TOP Oss heeft ook haar derde oefenduel verloren. Na Excelsior (3-1) en Willem II (2-0) was ook RKC Waalwijk te sterk. Het elftal van Fred Grim won dinsdag met 0-1 dankzij een late...

Willem II wint met 2-0

TOP Oss oefende zaterdag opnieuw tegen een sterke opponent en voor de tweede keer ging de vriendschappelijke pot verloren. In Oisterwijk was Willem II te sterk. Vangelis Pavlidis...

Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss

TOP Oss heeft Pieter Tuns (64 jaar) aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels. De ervaren Bestenaar is de opvolger van Ruud van der Rijt en neemt naast zijn werkzaamheden als...