Home > Voorbeschouwing TOP Oss – MVV Maastricht
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – MVV Maastricht
6 oktober 2022

Morgen komt MVV uit Maastricht op bezoek in het Brabantse Oss. De ploeg van Maurice Verberne wist al 17 punten bij elkaar te spelen en dus is het taak voor TOP Oss om deze goede reeks te eindigen in eigen huis.

Strijden voor de thuisoverwinning!

Heerlijke punten uit Helmond
Afgelopen vrijdag wist TOP Oss met drie punten op zak terug te keren naar Oss. De ploeg van Aelbrecht wist met de nieuwe 5-3-2 opstelling een achterstand nog voor rust om te buigen in een voorsprong. De twee goals aan Osse zijde kwamen van Kyvon Leidsman en Rick Stuy van den Herik. De 1-0 werd nog binnen het eerste kwartier gemaakt door Van Keilegom, maar negen minuten later wist Leidsman een slechte terugspeelbal te onderscheppen en langs doelman Havekotte te werken; 1-1. De 1-2 kwam voort uit een fantastische lange bal van Piqué die door Rick Stuy van den Herik werd aangenomen en binnengeschoten. Na rust wist TOP Oss de voorsprong te behouden en zo won het in Helmond.

 

MVV openbaart zichzelf als dark horse
De verrassende resultaten van MVV zullen niemand ontgaan zijn. De Maastrichtenaren staan momenteel op een mooie vierde plek op de ranglijst. Maurice Verberne heeft zijn team omgetoverd tot een zogeheten dark horse. In de eerste wedstrijd van het seizoen verloor MVV nog van Jong AZ met 3-1, maar sindsdien werden ploegen als NAC Breda, ADO Den Haag en Jong Ajax eenvoudig opzijgezet. Het hoogtepunt van MVV tot dusver is natuurlijk de wedstrijd van afgelopen vrijdag, waarin zij de 0-2 achterstand tegen Willem II in de laatste twintig minuten ombogen naar een 3-2 overwinning.

Aelbrecht weet ook dat MVV een prima seizoenstart kent, maar ziet voornamelijk kansen. “Ze hebben meer aanvallende kwaliteiten dan verdedigende kwaliteiten en daar moeten wij optimaal gebruik van maken”. Daarnaast heeft de trainer van TOP Oss er het volste vertrouwen in MVV met lege handen naar Maastricht te sturen. “Het is aan ons om te laten zien dat we de drie punten in eigen huis kunnen houden.”

 

Afgelopen seizoen
De laatste thuiswedstrijd tegen MVV resulteerde niet in het gewenste resultaat. De ploeg van toenmalig coach Bob Peeters was gedurende de hele wedstrijd dominant, maar het enige schot dat Keulen namens MVV op doel schoot, was genoeg voor een Maastrichtse overwinning.

 

Memorabele wedstrijd
In 2018 won TOP Oss in Maastricht. De toenmalige nummer 10 van TOP Oss, Huseyin Dogan, was destijds twee keer trefzeker. Zijn eerste goal was een heerlijk afstandsschot dat in de kruising belandde. Toenmalig MVV keeper Luuk Koopmans (eerder nog keeper bij TOP Oss) was geheel kansloos. Ook bij de tweede goal droop de klasse ervan af. Een voorgegeven bal werd tussen de palen geschoven door Dogan, waarmee de eindstand was bereikt.

 

Statistieken
Als we kijken naar de laatste vijf thuiswedstrijden zien we dat TOP Oss het vaak lastig heeft tegen MVV. Er werden drie gewonnen door MVV, twee eindigden in een gelijkspel en één wedstrijd werd gewonnen door TOP Oss. Hopelijk kan die laatste statistiek vanavond uitgebreid worden!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...