Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Jong PSV
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Jong PSV
7 april 2022
Nadat we Jong Ajax in de thuiswedstrijd van de periodetitel afhielden, waren de Amsterdammers er op De Toekomst op gebrand om van ons te winnen. Dit ‘revanchegevoel’ was dan ook duidelijk te zien aan de opstelling. Iedereen binnen TOP Oss wist dat het een enorm lastige avond ging worden. Nu moet het vizier op de volgende wedstrijd, waarin TOP Oss opnieuw een beloften team te wachten staat. Aanstaande vrijdag is Jong PSV de tegenstander. Het team van Ruud van Nistelrooy heeft iets mindere luxe, daarom zijn we erop gebrand de Eindhovenaren een moeilijke avond te bezorgen.

We stuiten weer op een beloften elftal

Foto’s: Bert van Berkum

Jong PSV

Het seizoen van Jong PSV is verglijkbaar met die van ons, het is wat betreft resultaten enorm wisselvallig. De Eindhovenaren staan momenteel op een dertiende plaats, wat betekent dat zij twee plekken hoger staan op de ranglijst dan TOP Oss. Echter hebben de talenten uit Eindhoven nog een wedstrijd in te halen. De vorm van Jong PSV is niet om over naar huis te schrijven, de laatste overwinning dateert van 4 februari. Op de Herdgang werd er met 2 – 0 gewonnen van Helmond Sport. Ondertussen zijn we acht wedstrijden verder en hebben de Eindhovenaren maar twee punten gesprokkeld. Iemand om in de gaten te houden is Johan Bakayoko, die met dertien doelpunten en acht assists een belangrijke pion is voor Jong PSV.

Historie

Komende vrijdag wordt de negenede editie van TOP Oss – Jong PSV gespeeld.  Over het algemeen hebben de Ossenaren goede herinneringen aan wedstrijden tegen het beloften team van PSV. Van de acht eerdere ontmoetingen wisten we vijf keer te winnen, speelden we slechts één keer gelijk en wist de ploeg uit Eindhoven tweemaal te winnen. De eerste keer dat we de talenten van PSV met een kater naar huis stuurden was in het seizoen 2014/2015. Door twee doelpunten van Istvan Bakx bleven de punten in het Frans Heesen Stadion.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...