Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Jong PSV
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – Jong PSV

9 december 2020

Na een 0-1 overwinning op Jong AZ staat er vrijdag weer een wedstrijd tegen een beloftenploeg op het programma. Ditmaal komt Jong PSV op bezoek in het Frans Heesen Stadion. Aankomende vrijdag hoopt de ploeg van Klaas Wels de goede flow waar ze nu in zitten een vervolg te geven.

Jong PSV
De beloftenploeg van de Eindhovenaren staat na vijftien wedstrijden met zestien punten op een veertiende plek. Jong PSV boekte een paar goede resultaten door met 1-2 te winnen bij FC Den Bosch en 3-0 van Telstar. De meest memorabele wedstrijd van het seizoen was tegen MVV, daar stond Jong PSV na 60 minuten spelen 3-0 achter, maar ze wisten het met een knappe comeback om te draaien naar een 3-3 gelijkspel!

Een speler om in de gaten te houden is Richard Ledezma. De jeugdinternational van de Verenigde Staten is dit seizoen goed voor twee goals en twee assists. De aanvallende middenvelder maakte op 1 november zijn debuut voor de hoofdmacht van de Eindhovenaren en was ook daar meteen goed voor een assist.

De vorige thuiswedstrijd (tegen NAC) werd gelijkgespeeld, we gaan voor de drie punten!

Foto’s: Bert van Berkum

Weerzien met oude club
De gebroeders Rommens nemen het aankomende vrijdag op tegen hun oude club. Zowel Olivier als Philippe speelde in de jeugd bij PSV, maar hebben nooit kunnen doorbreken tot het eerste. Olivier Rommens speelde 51 wedstrijden voor Jong PSV. Philippe Rommens speelde vier wedstrijden meer dan zijn broer in de beloftenploeg van PSV en kwam uit op een aantal van 55. De gebroeders Rommens scoorden allebei twee keer.

Eerdere ontmoetingen
TOP Oss en Jong PSV nemen het vrijdag voor de vijftiende keer tegen elkaar op. In de veertien eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren zes keer, twee keer werden de punten gedeeld en zes keer wonnen de Eindhovenaren.

De laatste overwinning op Jong PSV dateert uit 25 oktober 2019. De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Lars Hutten.

Vrijdagavond zal er om 18:45 afgetrapt gaan worden. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 5.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...