Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Jong FC Utrecht
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Jong FC Utrecht
26 februari 2020

Na de veelbelovende remise van afgelopen vrijdag tegen Jong PSV, is het tijd om het op te nemen tegen het volgende belofteteam. Komende vrijdag zal Jong FC Utrecht op bezoek komen in het Frans Heesen Stadion.

In de afgelopen speelronde wist FC Utrecht met 2-1 te winnen van FC Volendam, een knappe prestatie. Met deze winstpartij zetten de Utrechters zichzelf op een puntentotaal van 38. Dit zijn er nu al meer dan zij ooit bij elkaar hebben gespeeld in de Eerste Divisie.

Een smetje op de planning: zowel de scorende Philippe Rommens als Lion Kaak zijn geschorst voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Foto’s: Bert van Berkum

Scorend Utrecht
Van de laatste vijf wedstrijden won de ploeg van René Hake er twee, twee werden verloren en de andere wedstrijd speelden zij gelijk. Een opvallende van deze reeks was het duel tegen Jong Ajax. Er werd door de Utrechters met 7-2 gewonnen. Deze grote uitslag is volgens velen deels te wijden aan de keeper van Jong Ajax. Bruno Varela, die afgelopen week nog onder de lat stond in het Europa League duel van Ajax tegen Getafe, mocht een aantal van de goals voor zijn rekening nemen. Dit neemt niet weg dat FC Utrecht naar huis ging met drie verdiende punten.

Onderlinge duels
In onderlinge gespeelde duels ligt TOP Oss voor in het aantal winstpartijen. Maar liefst vijf van de zeven wedstrijden eindigde in het voordeel van TOP. De wedstrijd die eerder dit seizoen gespeeld werd tussen de twee ploegen, werd wel gewonnen door de Utrechters. Op sportcomplex Zoudenbalch werd er door de thuisploeg met 2-1 gewonnen.

Ones to watch
Bij FC Utrecht is de huidige topscorer Jonas Arweiler. De Duitse middenvelder staat op negen goals. Daarmee staat zijn teller op één goal meer dan die van Philippe Rommens. Hij scoorde afgelopen vrijdag tegen zijn oude club en zette zijn puntentotaal op acht.

 

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?