Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Jong FC Utrecht
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Jong FC Utrecht
24 februari 2022

Een weekendje rust, zo zou je het afgelopen weekend kunnen omschrijven. Storm Eunice zorgde ervoor dat de wedstrijd FC Dordrecht – TOP Oss niet door kon gaan. Het volgende duel op het schema is er een tegen Jong FC Utrecht. Thuis zullen we het in een onderling duel opnemen tegen de ploeg uit de Domstad. De ploeg van Darije Kalezic staat momenteel net boven TOP Oss, op papier zou je kunnen zeggen dat het een spannende wedstrijd zal worden.

We gaan voor een goede start van Carnaval!

Foto’s: ProShots

Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht leek na vijf verloren wedstrijden bezig aan een opmars. De Domstedelingen waren met 3-2 te sterk voor Helmond Sport en wisten Jong PSV met een knappe 0-2 te verslaan, waarmee een reeks van vijf nederlagen werd opgevolgd door twee overwinningen. Aan deze opmars is maandag een einde gekomen, Excelsior was in Utrecht met 0-1 te sterk. Jong FC Utrecht is een ploeg die niet vaak scoort. De talenten van FC Utrecht Hebben in het hele seizoen 29 keer gescoord, TOP Oss wist het net 31 keer te vinden. Buiten het feit dat de ploeg van Darije Kalezic weinig scoort, krijgt het relatief veel tegengoals. Mees Rijks heeft de meeste goals gemaakt, met een totaal van drie is hij de topscorer. Natuurlijk zeggen de statistieken bij een jong team niet heel veel. Zo heeft Remco Balk op dit moment de meeste assists, echter heeft hij ook al bij FC Utrecht in de Eredivisie gespeeld.

Historie

Jong FC Utrecht voetbalt natuurlijk nog maar een aantal jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Hierdoor is de geschiedenis tegen deze opponent niet zo rijk als bij wedstrijden tegen FC Dordrecht. TOP heeft de Domstedelingen vijf keer eerder mogen ontvangen. Over het algemeen is TOP Oss te sterk voor Jong FC Utrecht. Het record in het Frans Heesen Stadion staat momenteel op vier overwinningen en één nederlaag. Vorig jaar werd er ruim verloren, de ploeg uit Utrecht was met 0-4 sterk. De eerste editie van TOP Oss – Jong Utrecht was gelijk een doelpuntrijke, de wedstrijd eindigde in 4-2. Twee van de vier doelpunten kwamen van huidige selectiespelers, Rick Stuy van den Herik opende de score en Justin Mathieu maakte de 3-1.

Blessures

TOP zal het tegen Jong FC Utrecht zonder Bodhi Prinsen, Dominik Velecky, Grad Damen en Jan Lammers moeten stellen. De spelers moeten het duel aan zich voorbij laten gaan.

De wedstrijd staat onder leiding van Martijn Vos. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 20:00.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?