Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ
23 januari 2022

Na de mooie 1-3 overwinning in Helmond wacht maandag alweer de volgende wedstrijd. TOP speelt deze week drie wedstrijden en heeft daar dus een goede start aangegeven. Morgen komt Jong AZ komt op bezoek in het Osse Kuipje. De vorige keer werd deze wedstrijd afgelast vanwege te veel coronabesmettingen aan de kant van de Alkmaarders. Deze wedstrijd is live te volgen op ESPN1! Aftrap 20:00 uur.

Kay Tejan maakte afgelopen vrijdag zijn eerste hattrick in het betaald voetbal.

Foto’s: Bert van Berkum & Pro Shots

Jong AZ

De ploeg van Maarten Martens begon heel sterk aan de competitie. Na zeven wedstrijden stonden de Alkmaarders bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Hierna hadden ze moeite met het winnen van wedstrijden. Iets wat wij in Oss herkennen. Jong AZ wist voor het laatst te winnen op 1 oktober in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht (2-1). Het wist dit seizoen vooralsnog zes keer te winnen, tien keer te verliezen en vier keer speelden ze gelijk.

Jong AZ is dit jaar begonnen met een winst en verlies partij. De eerste wedstrijd werd er 2-0 verloren van FC Dordrecht. Afgelopen vrijdag waren de Alkmaarders met 2-0 te sterk voor VVV-Venlo. Doelpuntenmakers deze wedstrijd waren Myron van Brederode en Fedde de Jong.

Historie

TOP Oss en Jong AZ staan zondagavond voor de elfde keer tegenover elkaar. In de tien eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren vijf keer en verloren ze vijf keer. Nooit werden de punten gedeeld. Een wedstrijd die niet snel vergeten zal worden is de 6-0 overwinning vorig seizoen. Mart Remans was deze wedstrijd drie keer trefzeker, Philippe Rommens scoorde met twee wereldgoals en ook Livio Milts wist raak te schieten. In de eerdere ontmoeting dit seizoen wist TOP met 1-0 te verliezen. Een pijnlijke nederlaag. Griffith wist in de blessuretijd van de wedstrijd de bal achter doelman Alblas te schieten. Hierna had TOP overduidelijk een penalty moeten krijgen toen Mathieu in de zestien werd neergehaald. De penalty werd niet gegeven door scheidsrechter Gerrets, wat tot veel woede leiden bij de staf en spelers bij TOP.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen Jong AZ zonder Stephen Buyl, Dominik Velecky en Hüseyin Dogan moeten stellen. Zij zullen het duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van aankomende maandag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau. De wedstrijd is live te volgen ESPN1.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...