Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ
8 januari 2022

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Zondagavond wordt er voor de eerst keer van het jaar afgetrapt. Een thuiswedstrijd in het Frans Heesen Stadion tegen Jong AZ. TOP Oss eindigde 2021 met drie punten in Venlo. Kan de ploeg van Bob Peeters de laatste wedstrijd van 2021 een goed vervolg geven in het nieuwe jaar? Aftrap 20:00 uur.

Kan TOP de afsluiting van 2021 een goed vervolg geven in het nieuwe jaar? 

Foto’s: Bert van Berkum & Pro Shots

TOP Oss heeft in 2021 vaak genoeg laten zien goed te kunnen voetballen, alleen vergaten ze zij zichzelf te belonen met drie punten. Over het veldspel wat TOP Oss liet zien kan men wel tevreden zijn. In de voorbereiding is er besproken dat TOP aanvallend en attractief voetbal wil spelen. Dat hebben zij ook laten zien. Over de behaalde punten in de eerste seizoenshelft kan men niet te tevreden zijn. Gelukkig zijn we nog maar op de helft en is er nog genoeg tijd om te stijgen op de ranglijst.

Jong AZ

De ploeg van Maarten Martens begon heel sterk aan de competitie. Na zeven wedstrijden stonden de Alkmaarders bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Hierna hadden ze moeite met het winnen van wedstrijden. Iets wat wij in Oss herkennen. Jong AZ wist voor het laatst te winnen op 1 oktober in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht (2-1). Het wist dit seizoen vooralsnog zes keer te winnen, tien keer te verliezen en vier keer speelden ze gelijk. Yusuf Barisi wist het net het vaakst te vinden voor de Alkmaarders (5x).

Historie

TOP Oss en Jong AZ staan zondagavond voor de elfde keer tegenover elkaar. In de tien eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren vijf keer en verloren ze vijf keer. Nooit werden de punten gedeeld. Een wedstrijd die niet snel vergeten zal worden is de 6-0 overwinning vorig seizoen. Mart Remans was deze wedstrijd drie keer trefzeker, Philippe Rommens scoorde met twee wereldgoals en ook Livio Milts wist raak te schieten. In de eerdere ontmoeting dit seizoen wist TOP met 1-0 te verliezen. Een pijnlijke nederlaag. Griffith wist in de blessuretijd van de wedstrijd de bal achter doelman Alblas te schieten. Hierna had TOP overduidelijk een penalty moeten krijgen toen Mathieu in de zestien werd neergehaald. De penalty werd niet gegeven door scheidsrechter Gerrets, wat tot veel woede leiden bij de staf en spelers bij TOP.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen Jong AZ zonder Stephen Buyl, Lion Kaak, Kay Tejan, Lorenzo Pique, Dominik Velecky en Hüseyin Dogan moeten stellen. Zij zullen het duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van aankomende zondag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer. De wedstrijd is live te volgen ESPN1.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...