Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ

21 augustus 2019

In de derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt TOP Oss – net als in de voorgaande twee competitieduels – tegen een beloftenploeg. Ditmaal is Jong AZ de tegenstander, in een wedstrijd die aanstaande vrijdag in het Frans Heesen Stadion wordt gespeeld.

Door: Kenny Boons

Beide ploegen kwamen afgelopen maandag nog in actie. TOP kwam op bezoek bij Jong FC Utrecht een matige eerste helft niet meer te boven. Bij de rust keken de Ossenaren tegen een 2-0 achterstand aan. In een beter tweede bedrijf maakte Cas Peters zijn eerste doelpunt in Osse dienst, maar tot een gelijkmaker – en daar waren wel kansen voor – kwam het helaas niet meer. Jong AZ verloor op zijn beurt op eigen veld nipt van Excelsior, 1-2. TOP heeft drie punten uit twee duels, bij de Alkmaarders staat de teller op één punt.

Ronald Koeman hield vorig seizoen tegen de Alkmaarders zijn doel voor het eerst schoon. Daarna volgden nog vier clean sheets.

‘Jongste’ ploeg
Jong AZ is begonnen aan zijn derde seizoen in het betaalde voetbal en is daarmee de ‘jongste’ ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. En met een gemiddelde leeftijd van 19,3 jaar is de selectie van de beloftenploeg óók een van de jongste van de competitie. Ter vergelijking: de gemiddelde leeftijd bij TOP is 25,8 jaar.

Talentenfabriek
Koen Stam (oud-speler van onder meer SC Cambuur, FC Volendam en Telstar) heeft de leiding over de beloftenploeg, waar door de jaren heen vele spelers minuten hebben gemaakt alvorens uit te groeien tot basiskrachten bij het grote AZ. Voetballers zoals Thomas Ouwejan, Teun Koopmeiners, Myron Boadu, Calvin Stengs en Ferdy Druijf zijn daar mooie recente voorbeelden van. Laatstgenoemde werd vorig seizoen met 29 treffers topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Dat deed hij in dienst van zowel Jong AZ als N.E.C., de club waar hij in de tweede seizoenshelft aan werd uitgeleend.

Binnen de vaste selectie van Jong AZ is Mauro Savastano de speler met de meeste profwedstrijden in de benen. De verdediger staat op 69 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Achter hem volgt collega-verdediger Justin Bakker met 51 wedstrijden.

Vijfde ontmoeting
Aanstaande vrijdag staan beide ploegen pas voor de vijfde keer tegenover elkaar. Van de vier eerdere ontmoetingen wist TOP Oss er drie te winnen en één keer pakte Jong AZ de volle buit. Vorig seizoen wist TOP beide onderlinge confrontaties te winnen. De ploeg van Klaas Wels won in Alkmaar met 1-3 en in eigen huis bleek een doelpunt van Philippe Rommens genoeg voor de winst: 1-0.

Tickets
Koop je kaarten nu vast online! De aftrap is om 20.00 uur.

Zo werd de winnende op 29 maart van dit jaar gevierd. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?