Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Jong Ajax
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Jong Ajax
9 december 2021

Vraag niet hoe, maar TOP wist vorige week slechts één punt mee terug te nemen uit Maastricht. TOP Oss speelde voetballend misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Creëerde een legio aan kansen, maar wist slechts één keer te scoren. MVV deelde in de blessuretijd een tik uit. Het was uitgerekend Mart Remans die zijn oude ploeg pijn deed en de thuisploeg op gelijke hoogte schoot. Vrijdagavond komt Jong Ajax op bezoek in het Osse Kuipje. Kan TOP Oss de goede reeks tegen Jong Ajax een vervolg geven? Aftrap 20:00 uur.

In de vorige editie mocht Jan Lammers zich tot matchwinner kronen. TOP Oss won thuis met 1-0 van Jong Ajax.

Foto’s: Bert van Berkum

De eerste vijf minuten was TOP Oss zoekende. Hierna begon de ploeg van Bob Peeters grip op de wedstrijd te krijgen. Margaritha had het weer op z’n heupen en was wederom een plaag voor de verdediging van de tegenstander. Hij liet deze wedstrijd weer zien makkelijk te kunnen passeren. Na een heerlijke aanval en het voorbereidende werk van Tejan en Sylla schoot Margaritha de bal achter doelman Matthys. TOP Oss was de baas in Stadion de Geusselt en ging de tweede helft door met waar het in de eerste helft mee bezig was; kansen creëren. Na rust was het Sanches die de bal in de lange hoek wilde plaatsen, maar dit schot miste overtuiging. De eerste kans en schot op doel voor MVV kwam in de 60ste minuut uit een vrije trap. Deze werd heerlijk uit de bovenhoek gepakt door Alblas. Na een heerlijke counter over de rechterkant komt de bal bij Stuy v/d Herik die te veel tijd nodig heeft, waardoor hij niet goed tot schieten komt. Stuy v/d Herik krijgt hierna weer een kans op de 2-0 uit een vrije trap van Kaak, maar ook deze bal wil er niet in. Daarna is het Margaritha die 1 op 1 met de keeper wordt gezet door Tejan, maar ook hij heeft te veel tijd nodig en schiet de bal hoog over. Kort hierna volgt een kans voor Tejan, maar door een foute aanname wordt zijn hoek moeilijk. De bal wordt gepakt door Matthys. In de blessuretijd is het Mart Remans die zijn oude club pijn doet en de bal in de verre hoek krult tot ongeloof bij TOP Oss. Dat kans na kans bij elkaar voetbalde en slechts één keer wist te scoren.

Jong Ajax

Bij Jong Ajax staat er sinds het begin van het seizoen een nieuwe trainer voor de jonge groep en niet zomaar één. Ex-profvoetballer Johnny Heitinga heeft de leiding over het beloftenteam. Heitinga was het seizoen ervoor nog trainer bij de O18. Jong Ajax begon moeizaam aan de competitie. In de eerste vijf wedstrijden werden er slechts drie punten gepakt. Daarna is het team gaan draaien. Momenteel staat de ploeg van trainer Johnny Heitinga bovenaan in de tweede periode. Jong Ajax wist voor het laastst te verliezen op 1 oktober. Toen werd er met 3-1 verloren van Helmond Sport.

De tegenstander van vrijdagavond is terug te vinden op de derde plek. Er werd afgelopen maandag op een regenachtige avond met 1-0 gewonnen van FC Emmen. De Amsterdammers zullen met extra motivatie afreizen naar het Frans Heesen Stadion. Jong Ajax kan tegen TOP Oss de tweede periodetitel binnen slepen.

Historie

TOP Oss en Jong Ajax zijn elkaar al zestien keer tegengekomen. TOP Oss wist vijf keer te winnen, verloor negen keer en twee keer deelde ze de punten met de Amsterdammers. Vorig seizoen wist TOP twee keer te winnen. Thuis werd het 1-0 door een doelpunt van Jan Lammers en uit werd het 0-1 door een doelpunt van Joshua Sanches.

Een wedstrijd tegen Jong Ajax die de supporters niet snel zullen vergeten was in het seizoen 2018/2019. Toen werd er thuis met 2-1 gewonnen door twee doelpunten van Bryan Smeets. Hij wist in één minuut twee keer raak te schieten. Bij de tweede goal wist de oud-TOP Oss speler de bal vanaf eigen helft over de keeper van Jong Ajax heen te schieten.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen Jong Ajax zonder Stephen Buyl en Nicolas Abdat moeten stellen. Zij zullen het duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos. Er zal een live radioverslag zijn van de wedstrijd. Deze is te volgen vanaf 19:45 uur. https://mixlr.com/topossfm/ Ook kunt u op ons twitteraccount @topossofficial een liveverslag volgen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...