Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Jong Ajax
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Jong Ajax
4 januari 2021

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Aankomende dinsdag gaat de bal voor het eerst in 2021 weer rollen voor de ploeg van Klaas Wels. In de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft neemt TOP Oss het op tegen de beloften van Ajax. In het Frans Heesen Stadion gaan de Ossenaren proberen de goede serie die ze voor de winterstop hebben neergezet een vervolg te geven.

Dat TOP Oss de eerste seizoenshelft fantastisch geëindigd is zal iedere supporter beamen. Een bewogen jaar werd goed afgesloten met vier overwinningen op rij. Voor de ploeg van Klaas Wels is het de taak om het goede spel en het zelfvertrouwen dat ze uitstralen mee te nemen richting de tweede seizoenshelft. Dat moeten ze dinsdag laten zien als Jong Ajax op bezoek komt.

Treffer voor Kyvon Leidsman tegen NEC.

Foto’s: Bert van Berkum

Jong Ajax

In Jong Ajax treffen we een directe concurrent. De Amsterdammers staan na zeventien wedstrijden op hetzelfde puntenaantal als de ploeg van Klaas Wels, 22 punten om precies te zijn. Jong Ajax wist de laatste zes wedstrijden niet meer te winnen. De laatste overwinning van de Amsterdammers dateert van 7 november, toen ze een knappe overwinning wisten te boeken tegen SC Cambuur.

Dat Jong Ajax een talentvolle ploeg is, is een understatement. De laatste jaren wisten verschillende spelers door te breken in de hoofmacht van Ajax. Op dit moment lijken er alweer een aantal talenten in de rij te staan voor een plekje in het eerste elftal. Zo wisten Brian Brobbey, Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Jurrien Timber al hun debuut te maken in de hoofdmacht van Ajax, maar op dit moment maken ze nog hun minuten in de beloftenploeg van de Amsterdammers.

Historie

De supporters zullen zich de wedstrijd tegen Jong Ajax uit het seizoen 2018/2019 nog goed kunnen herinneren. Na de 2-1 overwinning werd er maar over één ding gepraat: de wereldgoal van Bryan Smeets. De oud-TOP Oss speler wist de bal vanaf eigen helft over de keeper van Jong Ajax heen te schieten en daarmee een goal te produceren die de wereld overging!

De laatste overwinning van TOP Oss dateert van 9 augustus 2019. Toen wonnen de Ossenaren met 2-1, door doelpunten van Cihat Celik en Philippe Rommens.

Onze mannen gaan er alles aandoen om de goede serie een vervolg te geven. Met hetzelfde bravoure en zelfvertrouwen is er altijd resultaat te halen!

Het duel van aankomende dinsdag (aftrap 21:00) staat onder leiding van scheidsrechter Ganser. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1.

Nieuw jaar, Nieuwe kansen!

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...