Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Helmond Sport
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – Helmond Sport

12 december 2018

Vrijdag is het weer tijd voor een Brabants onderonsje. Helmond Sport komt op bezoek en zij zijn hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Rob Alflen heeft pas negen punten uit de eerste zeventien wedstrijden verzameld.

Als je denkt dat het treffen met de Kattenmeppers een gemakkelijke opgave is, dan heb je het mis. Ook al won Helmond Sport pas na zestien weken de eerste wedstrijd; dat was niet tegen de minste tegenstander. Zij wonnen met liefst 3-0 van Sparta Rotterdam. Ook speelden ze zes keer gelijk.

Twee seizoenen geleden wonnen we voor het laatst. Het werd toen 3-1.

Gebrek aan scorend vermogen
Het zal niemand verbazen dat het bij de nummer laatst ontbreekt aan scorend vermogen. Helmond Sport scoort gemiddeld één goal per wedstrijd, het minste van alle teams. Topscorer is Furhgill Zeldenrust met vier treffers en hij wordt gevolgd door de Belg Arne Naudts. Die heeft er drie inliggen.

Jong tegen oud
Helmond Sport heeft een van de jongste selecties in de competitie met een gemiddelde van slechts 23 jaar. Alleen Naudts, Zeldenrust, Steven Edwards en Kjell Knops zijn ouder dan 24. TOP Oss heeft daarentegen de oudste (en meest ervaren) selectie met een gemiddelde van 25,4 jaar.

NAC-huurlingen
De jeugdigheid heeft met te maken met de huur van vijf NAC-talenten. Jordan van der Gaag, Diego Snepvangers, Bart Meijers, Richelor Sprangers én Bodi Brusseler staan allemaal onder contract in Breda.

Onderling
Verdediger Maikel Verkoelen speelde vorig seizoen nog 26 minuten mee met Helmond Sport toen ze ons met 2-1 versloegen. Eerder in het seizoen speelden we gelijk (0-0) en moest Verkoelen vanaf de zijlijn toekijken vanwege een kruisbandblessure. Van de laatste tien wedstrijden dat de Helmonders op bezoek kwamen, wonnen wij slechts drie keer en konden we drie keer een gelijkspel noteren. Drager van de rode lantaarn of niet; we hebben het vaak lastig tegen de rood-zwarten.

Tickets
Steun je de mannen van Klaas Wels vrijdagavond? Koop je kaarten online of vrijdagavond bij de kassa.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...

Tim Keurntjes vertrekt bij TOP Oss

Tim Keurntjes gaat op zoek naar een nieuwe club. De 28-jarige linkspoot vertrekt na een seizoen uit Oss. De Doetinchemmer, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de...