Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Helmond Sport
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Helmond Sport
11 november 2021

TOP Oss heeft na een lange reeks zonder punten vorige week vrijdag een punt meegenomen uit Eindhoven. Het was Rick Stuy v/d Herik die de thuisploeg pijn deed in de slotfase en de 2-2 binnenschoot. Dit keer is het dus TOP dat de tegenstander pijn doet in de laatste minuut. Vrijdagavond staat er weer een mooie thuiswedstrijd op het programma. Wederom een Brabantse clash, want Helmond Sport komt op bezoek in het Osse Kuipje. Aftrap 21:00 uur.

Ook een keer punt stelen in de laatste minuut van de wedstrijd voelde goed. Nu is het tijd om deze lijn door te trekken tegen Helmond Sport en de drie punten in het Osse kuipje te houden.

Foto’s: Bert van Berkum

TOP Oss had het moeilijk tegen de talenten van PSV en kon geen controle over de wedstrijd krijgen. De ploeg van Marcel v/d Sloot kwam toch op voorsprong door een eigen goal van Seelt. Het was TOP dat in de eerste helft toch de betere kansen kreeg. Stuy v/d Herik had vlak na de 1-0 de 2-0 op zijn schoen liggen, maar deze bal ging over. De tweede helft drong Jong PSV aan en draaide het de stand om naar 2-1. Het leek erop dat TOP weer met lege handen naar huis ging, totdat de bal in de laatste minuut via de keeper voor de voeten van Stuy v/d Herik kwam en deze tegen de touwen schoot.

Helmond Sport 

Helmond Sport eindigde vorig seizoen op de twaalfde plek. Twee plekjes onder TOP. De ploeg van trainer Wil Boessen wist dit seizoen knap te winnen van tegenstanders als FC Emmen, Jong PSV en Jong Ajax. Ook pakten zij een punt tegen ADO, net als TOP. De laatste drie wedstrijden werden verloren door de club uit Helmond. Met Helmond Sport komt TOP een directe concurrent tegen op de ranglijst. Zij staan op dit moment op de zeventiende plaats met drie punten meer dan TOP Oss. Een speler om in de gaten te houden is Jellert van Landschoot. Hij wist dit seizoen al zeven keer raak te schieten.

Historie

In de laatste tien ontmoetingen wist TOP drie keer te winnen, verloor het vier keer en vier keer deelden zij de punten. De laatste ontmoeting was uit in Helmond. Deze wedstrijd eindigde in 1-1. Doelpuntenmaker deze wedstrijd was Kyvon Leidsman. De laatste wedstrijd in Oss werd met 1-2 verloren. Dennis van der Heijden was toen de doelpuntenmaker voor TOP.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen Helmond Sport zonder Stephen Buyl en Mathieu de Smet moeten stellen. Beide spelers moeten het duel aan zich voorbij laten gaan.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 21:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Nick Smit. Wil jij onze mannen komen steunen in het stadion? Dat kan! Je kan jouw kaartje bestellen in onze online ticketshop! De wedstrijd is ook live te volgen op ESPN1!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...