Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Go Ahead Eagles
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – Go Ahead Eagles

20 april 2019

Kort na de 1-1 op bezoek bij Roda JC, komt TOP Oss weer in actie. Aankomende maandag (aftrap 14.30 uur) spelen de rood-witten in eigen huis tegen Go Ahead Eagles, de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie.

Tekst: Kenny Boons

Waar een gaatje geslagen kon worden, gebeurde het omgekeerde: de subtop is weer dichter bij elkaar gekropen. Als gevolg van de uitslagen van de afgelopen speelronde is het verschil tussen de nummer zeven en dertien slechts drie punten. TOP Oss staat op plek acht, hetgeen betekent dat alle resterende wedstrijden cruciaal zijn in de strijd om de Play Offs.

Go Ahead Eagles werd dit seizoen al eens verslagen. Huseyin Dogan maakte in Deventer de enige treffer.

Promotiekandidaat
Vanaf het begin van dit seizoen werd Go Ahead Eagles genoemd als een van de favorieten voor de promotie. De Deventenaren begonnen dan ook uitstekend en stonden een ruim deel van de eerste seizoenshelft op de eerste plaats. Die goede prestaties konden echter niet vol worden gehouden. De ploeg van John Stegeman staat nu derde op de ranglijst en directe plaatsing voor de tweede ronde van de nacompetitie is zo goed als binnen.

Slechts twee spelers bij Go Ahead Eagles hebben meer dan tien doelpunten gemaakt dit seizoen. Spits Thomas Verheydt is clubtopscoorder met dertien competitietreffers. Middenvelder Richard van der Venne – vorig seizoen nog actief bij TOP Oss – maakte elf goals. Opvallend is het aantal doelpunten van Jeroen Veldmate. De centrale verdediger scoorde al zeven keer.

Bekende gezichten
Naast Richard van der Venne was ook Istvan Bakx vorig seizoen nog te bewonderen in het shirt van TOP Oss. Beide spelers maakten deze zomer de overstap naar Deventer, waar ze allebei van vaste waarde zijn op het middenveld. Zowel Van der Venne als Bakx stonden dan ook in de basis tijdens het eerdere treffen tussen TOP Oss en Go Ahead in Deventer van eerder dit seizoen. Door een goal van Huseyin Dogan wist TOP knap met 0-1 te winnen. Aanvaller Sjoerd Overgoor zat tijdens dat duel op de Go Ahead-bank. Hij verruilde afgelopen winter De Adelaarshorst voor het Frans Heesen Stadion.

Negen overwinningen
TOP Oss en Go Ahead Eagles speelden veertig keer eerder in een officieel duel tegen elkaar. Negen onderlinge ontmoetingen werden gewonnen door de rood-witten en er waren twintig zeges voor Go Ahead. Kan TOP zoals al vaker ook aankomende maandag een goed resultaat neerzetten tegen een club uit de bovenste regionen?

Koop je tickets eenvoudig online of kom morgen naar de kassa. Deze is vanaf 13.30 uur geopend.

Zetten we een belangrijke stap richting de nacompetitie?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Levi Opdam gaat aan de slag bij TOP Oss

Een extra verdediger voor TOP Oss-trainer Klaas Wels: Levi Opdam sluit definitief aan. De rechtsback heeft zich in elk geval tot de winterstop op amateurbasis aan de club verbonden....

Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ

In de derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt TOP Oss – net als in de voorgaande twee competitieduels – tegen een beloftenploeg. Ditmaal is Jong AZ de tegenstander, in...