Home > Voorbeschouwing TOP OSS – GO AHEAD EAGLES
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP OSS – GO AHEAD EAGLES

4 maart 2021

De 3-0 nederlaag in Breda was voor de Ossenaren het derde verlies op rij tegen een hoog geklasseerde ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. De volgende tegenstander van de ploeg van Wels, is er wéér eentje van formaat. Nummer vijf van de competitie, Go Ahead Eagles, komt vrijdagavond op bezoek in het Osse Kuipje.

Afgelopen maandag had TOP Oss tegen NAC Breda het grootste gedeelte van het balbezit. Toch ging het op cruciale momenten mis. Er werd slordig omgesprongen met de gecreëerde kansen en in verdedigend opzicht werden er te veel fouten gemaakt. Het is nu zaak voor de Ossenaren om van de gemaakte fouten te leren en een goed resultaat neer te zetten tegen Go Ahead Eagles.

Rick Stuy van den Herik in actie tegen NAC Breda afgelopen maandag.

Foto’s: Bert van Berkum

Go Ahead Eagles

De ploeg van coach Kees van Wonderen heeft dit seizoen vooral een erg sterke defensie. In 26 wedstrijden hebben de Deventenaren maar 18 tegendoelpunten geïncasseerd. Het minste van de hele competitie. Ook wonnen de Eagles haar laatste vier wedstrijden zonder een doelpunt tegen te krijgen. De voorhoede van TOP Oss staat dus voor de lastige opgave om deze hechte defensie te kraken.

Eerdere ontmoetingen

In januari van dit jaar verloren de Ossenaren in de Adelaarshorst met 1-0 door een late penalty. Deze wedstrijd was het einde van een reeks van vijf overwinningen en zeven ongeslagen wedstrijden op rij. De laatste thuisoverwinning van TOP Oss op Go Ahead Eagles was in 2019 toen Huseyin Dogan het winnende doelpunt maakte.

TOP Oss – Go Ahead Eagles wordt vrijdagavond om 21:00 uitgezonden op ESPN 4 en staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...