Home > Voorbeschouwing TOP OSS – GO AHEAD EAGLES
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP OSS – GO AHEAD EAGLES

4 maart 2021

De 3-0 nederlaag in Breda was voor de Ossenaren het derde verlies op rij tegen een hoog geklasseerde ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. De volgende tegenstander van de ploeg van Wels, is er wéér eentje van formaat. Nummer vijf van de competitie, Go Ahead Eagles, komt vrijdagavond op bezoek in het Osse Kuipje.

Afgelopen maandag had TOP Oss tegen NAC Breda het grootste gedeelte van het balbezit. Toch ging het op cruciale momenten mis. Er werd slordig omgesprongen met de gecreëerde kansen en in verdedigend opzicht werden er te veel fouten gemaakt. Het is nu zaak voor de Ossenaren om van de gemaakte fouten te leren en een goed resultaat neer te zetten tegen Go Ahead Eagles.

Rick Stuy van den Herik in actie tegen NAC Breda afgelopen maandag.

Foto’s: Bert van Berkum

Go Ahead Eagles

De ploeg van coach Kees van Wonderen heeft dit seizoen vooral een erg sterke defensie. In 26 wedstrijden hebben de Deventenaren maar 18 tegendoelpunten geïncasseerd. Het minste van de hele competitie. Ook wonnen de Eagles haar laatste vier wedstrijden zonder een doelpunt tegen te krijgen. De voorhoede van TOP Oss staat dus voor de lastige opgave om deze hechte defensie te kraken.

Eerdere ontmoetingen

In januari van dit jaar verloren de Ossenaren in de Adelaarshorst met 1-0 door een late penalty. Deze wedstrijd was het einde van een reeks van vijf overwinningen en zeven ongeslagen wedstrijden op rij. De laatste thuisoverwinning van TOP Oss op Go Ahead Eagles was in 2019 toen Huseyin Dogan het winnende doelpunt maakte.

TOP Oss – Go Ahead Eagles wordt vrijdagavond om 21:00 uitgezonden op ESPN 4 en staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Informatie TOP Oss – Jong FC Utrecht

 Bij de wedstrijd van 30 april tegen Jong FC Utrecht is publiek weer welkom in het Frans Heesen Stadion. Lees hier hoe u in aanmerking komt voor een toegangsbewijs.Supporters die...

TOP Oss verslaat ook Jong Ajax 0-1.

Voor alles een eerste keer luidt een welbekend gezegde. TOP Oss won afgelopen vrijdagavond voor de eerste keer in haar historie een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Jong Ajax. Een...