Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Go Ahead Eagles
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – Go Ahead Eagles

11 september 2019

Na de nederlaag in Kerkrade mag TOP Oss deze week weer in eigen huis aantreden. Aanstaande zaterdag spelen de rood-witten om 19.45 uur tegen Go Ahead Eagles, dat vorig seizoen promotie op een haar na misliep.

Door: Kenny Boons

Daar waar de helft van de clubs in de Keuken Kampioen Divisie vanwege het interlandvoetbal geen wedstrijd afwerkte, kwam TOP vorige week wel in actie. De manschappen van trainer Klaas Wels gingen met 2-1 onderuit bij Roda JC, een wedstrijd waarin het opnieuw niet lukte om een achterstand goed te maken. Daardoor staat de teller op vier punten en staan we op de zestiende plaats, daar waar op een betere start was gehoopt.

Giovanni Büttner, hier in duel met Rick Stuy van den Herik, speelde vorig seizoen nog bij Go Ahead Eagles. Hij is niet de enige met een verleden in Deventer.

Bijna Eredivisie
De volgende tegenstander is dus Go Ahead Eagles, dat vorig seizoen als vijfde eindigde – één plaats hoger dan TOP – en bijna wist te promoveren. Over twee duels werd in de finale van de nacompetitie echter verloren van RKC. Na de 0-0 in Waalwijk, volgde een waar spektakelstuk in De Adelaarshorst, waar Go Ahead in de laatste seconden van het duel Eredivisievoetbal aan zich voorbij zag gaan; het werd 4-5.

Wisselvallig
Go Ahead is dit seizoen echter wisselvallig aan de competitie begonnen. De ploeg van Jack de Gier – hij volgde deze zomer de naar PEC Zwolle vertrokken John Stegeman op – heeft zeven punten en staat ‘slechts’ elfde. Alle punten werden in eigen huis gehaald. MVV (3-2) en Jong FC Utrecht (4-0) werden verslagen en tegen Excelsior werd er met 2-2 gelijkgespeeld; dat was afgelopen zondag. Op bezoek bij Cambuur werd er met 5-0 verloren en bij FC Eindhoven gingen de Deventenaren met 2-1 onderuit.

Oude bekenden
De wedstrijd van aanstaande zaterdag wordt voor beide ploegen een weerzien met oude bekenden. Zo speelt Richard van der Venne sinds vorig seizoen bij Go Ahead Eagles – net als bij ons een gewaardeerde basiskracht. In onze selectie zitten zes spelers met een verleden in Deventer. Dennis Hettinga, Giovanni Büttner en Pieter Langedijk kwamen deze zomer over van Go Ahead. Ook Lion Kaak, Levi Opdam en Sjoerd Overgoor droegen in het verleden het Deventerse geel-rood.

Dubbel Dogan
TOP Oss en Go Ahead Eagles speelden maar liefst 41 keer eerder in een officieel duel tegen elkaar. TOP wist tien ontmoetingen te winnen, Go Ahead won er twintig. Vorig seizoen wist onze ploeg beide duels met de Deventenaren te winnen. Zowel thuis als uit werd knap met 1-0 gewonnen en in beide wedstrijden maakte Huseyin Dogan de enige treffer.

Tickets
Hoogtepunten van dit duel zijn te zien in het live-schakelprogramma op FOX Sports 1 en via Twitter en Instagram houden we jullie ook op de hoogte van de verrichtingen op het veld. Maar uiteraard hopen we op jullie steun in het Frans Heesen Stadion!

Klik voor kaarten >> 

Let op: de online kaartverkoop loopt tot en met vrijdag 13 september. 

Kunnen we deze editie opnieuw winnend afsluiten?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Racisme? Dan voetballen we niet!

Het Nederlands betaald voetbal komt met een gezamenlijk statement tegen racisme. Met de boodschap "Racisme? Dan voetballen we niet!" laten clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en...

TOP in Town: in actie voor De Voedselbank

Maatschappelijk hoofdsponsor Hendriks Bouw en Ontwikkeling en TOP Oss zijn een samenwerking gestart met De Voedselbank Oss en omgeving. Dit is één van de initiatieven vanuit het project...