Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Volendam
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – FC Volendam

23 september 2021

Vorige week werd er na een off-day met 2-0 verloren van Roda JC in Kerkrade. Een wedstrijd waarin de mannen van Bob Peeters het moeilijk hadden. Roda JC liet op de momenten dat het moest meer kwaliteit zien. Vrijdagavond speelt TOP Oss weer thuis in het Frans Heesen Stadion. De ploeg is hier nog ongeslagen dit seizoen en wil deze reeks graag voorzetten met de steun van het eigen publiek.

Vorig seizoen werd het 2-0 in het Osse Kuipje.

Foto’s: Bert van Berkum

FC Volendam

Voor FC Volendam wordt dit het 13e seizoen op rij in de eerste divisie. De club uit Volendam maakt stappen de laatste jaren, waarbij twee keer oprij de nacompetitie werd gehaald. Vorig seizoen eindigden zij op de 3e plek waarna het de play-offs in ging. De ploeg van trainer Wim Jonk verloor deze wedstrijd met 4-1 van NAC Breda. Bij Volendam verlieten een paar belangrijke krachten de club; Micky van de Ven en Francesco Antonucci. Daartegenover stond de komst van spelers als Robert Mühren, Daryl van Mieghem en Damon Mirani.

FC Volendam won afgelopen weekend thuis met 2-1 van VVV-Venlo door doelpunten van Robert Mühren en Boy Deul. Robert Mühren is iemand om in de gaten te houden. Hij werd vorig seizoen in dienst van Cambuur Leeuwarden topscoorder met 37 doelpunten en was hij ook nog is 12 keer de aangever. FC Volendam is op dit moment op de 5e plek terug te vinden op de ranglijst.

Historie

In de laatste vijf seizoenen stonden TOP Oss en FC Volendam tien keer tegenover elkaar. Van die tien ontmoetingen wist TOP Oss twee keer te winnen, won FC Volendam vier keer en speelden we vier keer gelijk. De laatste wedstrijd werd er thuis met 2-0 gewonnen door doelpunten van Livio Milts en Dennis van der Heijden. De laatste jaren is gebleken dat er altijd kansen liggen tegen de ploeg uit Volendam. Kunnen de mannen van Bob thuis de ongeslagen status houden en de punten in Oss houden?

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal. Wil jij onze mannen komen steunen in het stadion? Dat kan! Je kan jouw kaartje bestellen in onze online ticketshop!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Alleen online verkoop; NAC Breda thuis

Volgende week zaterdag komt NAC Breda op bezoek in het Osse kuipje. De aftrap van deze wedstrijd zal om 20:00 uur zijn. LET OP! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar en NIET aan de...