Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Volendam
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – FC Volendam

4 april 2021

Afgelopen vrijdag gingen de Ossenaren met 1-0 onderuit tegen rivaal FC Den Bosch. De nederlaag kwam hard aan en daarom zou de knop snel om moeten, want maandag staat er op tweede paasdag een ontmoeting met FC Volendam te wachten. Een overwinning zou een flinke opsteker zijn om de nederlaag van vrijdag weg te spoelen.

Helaas moet oud-FC Volendam speler Lorenzo Piqué door een schorsing de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Foto’s: Bert van Berkum

FC Volendam

FC Volendam verkeerd in een wisselvallig seizoen. De ploeg van trainer Wim Jonk staat op de zevende positie wat recht geeft op play-off, maar ze wisten in de laatste zes wedstrijden maar drie keer te winnen. In die andere drie wedstrijden werd er verloren van NEC (1-0), Roda JC (3-4) en SC Cambuur (0-3).

Een speler om in de gaten te houden aan de kant van FC Volendam is spits Samuele Mulattieri. De gehuurde aanvaller van Inter scoorde in 24 wedstrijden 15 keer voor de Volendammers. Met deze statistieken is de Italiaan zeer belangrijk voor FC Volendam in de strijd om promotie.

Weerzien met oude club

Op tweede paasdag is het voor twee spelers een speciale wedstrijd. Dan nemen Dennis van der Heijden en Cas Peter het eenmalig op tegen hun oude club. Helaas moet oud-FC Volendam speler Lorenzo Piqué door een schorsing de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Dennis van der Heijden werd in 2017 voor een halfjaar verhuurd aan FC Volendam. In dat half jaar kwam hij tot negen optredens en drie goals. Cas Peters kwam in het seizoen 2018-2019 uit voor de Volendammers, daar speelde hij 27 wedstrijden en kwam hij tot zeven goals. Voor Lorenzo Pique is zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Volendam een tijd geleden. Hij kwam in het seizoen 2011-2012 uit voor de Volendammers en speelde vijftien wedstrijden.

Eerdere ontmoetingen

TOP Oss neemt het aankomende vrijdag voor de 39e keer op tegen FC Volendam. In de 38 eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren maar 4 keer, 11 keer werden de punten verdeeld en 23 keer wonnen de Volendammers. De laatste overwinning van TOP Oss was in het seizoen 2017-2018 toen werd FC Volendam in het Frans Heesen Stadion met 1-0 verslagen door een doelpunt van Thijs van Pol.

Het wordt de tweede ontmoetingen tussen beide ploegen dit seizoen. Eerder dit seizoen speelde de ploeg van Klaas Wels met 1-1 gelijk in Volendam door een doelpunt van Dennis van der Heijden.

Het duel van maandagmiddag staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink. De wedstrijd wordt niet live uitgezonden, maar is wel te volgen via het schakelprogramma van ESPN. Op het twitteraccount @topossoffcial is een liveverslag te volgen.

 

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...