Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Volendam
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – FC Volendam

13 november 2019

Na twee uitduels, bij FC Dordrecht en N.E.C. Nijmegen, is het weer tijd voor een avondje TOP. Vrijdag komt FC Volendam op bezoek.

‘Het andere Oranje’ staat sinds de zomer onder leiding van oud-international Wim Jonk. En het bezet de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Enzo Stroo is één van de drie TOP-spelers die tegen zijn oude club kan aantreden.

Op dreef tegen beloften
FC Volendam kwam in speelronde 12, 13 en 14 uit tegen respectievelijk Jong FC Utrecht, Jong Ajax en Jong AZ. Het leverde de Noord-Hollanders negen punten op: 1-0, 1-3 en 3-2. Ze zijn dus aardig op dreef, maar… de vier ontmoetingen daarvoor werden niet gewonnen.

Geen Antonucci
Het is weer interlandweekend en dat betekent dat sommige spelers uit de competitie uitvliegen. Onder hen Volendam-middenvelder Francesco Antonucci. Hij speelt namens Jong België tegen zijn leeftijdsgenoten uit Duitsland.

Drie topscorers
Antonucci was aardig op dreef op de Nederlandse velden. Hij scoorde twee maal in zeven wedstrijden. Martijn Kaars, Jelle Duin en Jari Vlak hebben er alle drie, drie gemaakt. Dat is één minder dan de topschutter van TOP Oss: Philippe Rommens.

Ongeslagen reeks(je)
Vorig seizoen eindigde zowel TOP Oss – FC Volendam als FC Volendam – TOP Oss in 0-0. Het thuisduel is de derde pot van een kleine serie ongeslagen wedstrijden tegen de Volendammers. In de jaargang 18/19 won TOP met 1-0 en het seizoen daarvoor werd het 2-2.

Oud-Volendammers
Bij TOP zijn een aantal jongens met een voetbalverleden in het vissersdorp. Lorenzo Piqué speelde er al weer heel wat jaren geleden: van 2011 tot 2012. Enzo Stroo en Cas Peters stonden er meer recentelijk onder contract. Zij maakten de overstap vanuit Volendam naar Oss. Én ze zijn weer fit.

Fleuren is terug
Klaas Wels kan vrijdag weer beschikken over Niels Fleuren. De linksback keer terug van een schorsing. Jordie Briels, Danzell Gravenberch, Gianni Tiebosch en Levi Opdam ontbreken nog vanwege een blessure.

Tickets!
Zorg dat je er vrijdag bij bent. Koop je kaarten via www.toposs.nl/tickets.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...