Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Emmen
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – FC Emmen
14 oktober 2021

Vorige week ging TOP ten onder in Eindhoven. Na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord. TOP dat een hele zwakke eerste helft speelden. Het ontbrak aan scherpte en gretigheid, waardoor ze al vroeg 1-0 achter kwamen. De tweede helft kwamen de mannen van Bob wel gretig uit de kleedkamer. Invallers Tejan en Leidsman gaven die power die TOP nodig had. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker van Justin Mathieu. Toch waren het de Eindhovenaren die aan het langste eind trokken. Joey Sleegers kreeg de bal via de kluts voor zijn voeten en schoot deze achter doelman Alblas. Aanstaande vrijdag komt FC Emmen op bezoek in Oss.

Komend weekend staan alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie. Alle clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. In het weekend van 15, 16 en 17 oktober – het weekend na International Coming Out Day – dragen alle clubs in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal mannen en vrouwen daarom OneLove aanvoerdersbanden, wapperen er speciale cornervlaggen en zijn er speciale speldjes en tenues zichtbaar.

FC Emmen

FC Emmen is na drie seizoenen Eredivisie weer terug in de Keuken Kampioen Divisie. Bij de Emmenaren staat nog steeds Dick Lukkien voor de spelersgroep. Emmen dat vorig seizoen een lange tijd onderaan stond, herpakte zich in de tweede seizoenshelft en begon punten te pakken. Hierdoor ontliepen zij directe degradatie, maar moesten zij wel nacompetitie spelen. Een wedstrijd waarin FC Emmen eigenlijk veel beter was, maar die uiteindelijk na penalty’s werd verloren van NAC Breda.

FC Emmen is moeizaam van start gegaan dit seizoen, maar heeft de draad inmiddels weer opgepakt. In de laatste vijf wedstrijden werden er twaalf punten gepakt. Één van de opvallendste wedstrijden was de met 7-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen MVV. De Emmenaren staan momenteel op de 6e plek. Vorige week werd er thuis met 0-1 verloren van Excelsior. Een speler om in de gaten te houden is spits Jeredy Hilterman. Hij is dit seizoen al goed voor vijf doelpunten en twee assists.

Historie

TOP Oss en FC Emmen hebben al 38 keer tegenover elkaar gestaan. TOP won 10 keer, verloor 17 keer en speelde 11 keer gelijk. De laatste keer was drie seizoenen geleden. Toen verloor TOP thuis met 2-3. De doelpuntenmakers waren Richard van der Venne en Fatih Kamaci. Eerder dat seizoen werd het uit 1-1; doelpuntenmaker toen was onze huidige aanvoerder Rick Stuy van den Herik.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen FC Emmen zonder een drietal spelers moeten doen. Stephen Buyl, Dominik Velecky en Lorenzo Piqué zullen het duel vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Wil jij onze mannen komen steunen in het stadion? Dat kan! Je kan jouw kaartje bestellen in onze online ticketshop!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...