Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Eindhoven
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – FC Eindhoven

12 november 2020

Drie dagen na de 3-0 nederlaag tegen Excelsior staat de volgende wedstrijd op de planning. De ploeg van Klaas Wels hoopt zich vrijdag in een Brabants onderonsje te revancheren tegen FC Eindhoven en de punten in Oss te houden.

FC Eindhoven

FC Eindhoven is het seizoen redelijk begonnen. De Eindhovenaren staan na elf wedstrijden met vijftien punten op een elfde plek. De laatste wedstrijd won FC Eindhoven met grote cijfers van FC Dordrecht: 5-1.

Een speler om in de gaten te houden is Joey Sleegers. De aanvaller speelde in het seizoen 2014-2015 bij FC Eindhoven en keerde in 2019 terug bij de club waar hij zijn debuut in het profvoetbal maakte. In zijn eerste seizoen bij FC Eindhoven werd Joey Sleegers uitgeroepen tot het grootste talent van de eerste divisie.

Jason Bourdouxhe zal in het Osse Kuipje te zien zijn in een ander kleur shirt.

Foto’s: Bert van Berkum

Weerzien met oude club

Jason Bourdouxhe keert vrijdag eenmalig terug in Oss. De linksback speelde afgelopen seizoen bij TOP Oss en kwam tot zes wedstrijden in de hoofdmacht van de Ossenaren. Op de deadline day verliet de Jason Bourdouxhe TOP Oss en keerde terug bij de club waar hij van 2012 tot 2015 werkzaam was.

Eerdere ontmoetingen

TOP Oss en FC Eindhoven gaan aankomende vrijdag voor de 47e keer de strijd met elkaar aan. In de 46 eerdere ontmoetingen wisten de Ossenaren 15 keer te winnen, 10 keer werden de punten gedeeld en 21 keer wonnen de Eindhovenaren. Afgelopen seizoen won de ploeg van Klaas Wels met 3-1 thuis van FC Eindhoven door twee goals van Giovanni Büttner. De uitwedstrijd eindigde vorige seizoen in een 2-2 gelijkspel.

100e wedstrijd

Voor Lion Kaak was het afgelopen dinsdag een jubileumwedstrijd. Hij speelde zijn 100e wedstrijd in competitieverband voor TOP Oss. Lion Kaak is daarmee de twaalfde speler in de geschiedenis van TOP Oss die tot het mooie aantal van 100 competitiewedstrijden komt.

Het duel van vrijdagavond (aftrap 21:00) staat onder leiding van scheidsrechter Hensgens. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 1.

Philippe Rommens is terug!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – NAC

Na het behalen van een gelijkspel in Volendam is het aankomende vrijdag weer tijd voor een Brabants onderonsje! In het Frans Heesen Stadion komt provinciegenoot NAC Breda op bezoek....

Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss

Een week na de 0-1 nederlaag tegen FC Eindhoven staat voor de ploeg van Klaas Wels de twaalfde wedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal nemen de Ossenaren het op tegen de...