Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Eindhoven
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – FC Eindhoven
27 november 2019

Vrijdagavond staat er een Brabants onderonsje op het programma. TOP Oss neemt het in eigen huis op tegen de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie, FC Eindhoven.

Het zal een lastige wedstrijd worden voor TOP Oss. De Eindhovenaren beschikken momenteel over 21 punten. Dat zijn er 9 meer dan TOP Oss, dat slechts twaalf punten uit zestien wedstrijden heeft behaald.

Door: Teun Bloem

Vorig seizoen scoorden Oratmangoen en Dogan twee mooie doelpunten, waardoor de drie punten in eigen huis werden gehouden.

Wisselvallige vorm
FC Eindhoven begon goed aan de competitie, maar ze bevinden zich momenteel in een wisselvallige vorm. In de afgelopen vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie werd er twee keer gewonnen en twee keer verloren. Tegen MVV (2-0) en Jong AZ (2-1) wisten ze de punten in Eindhoven te behouden, maar Cambuur (0-3) en Excelsior (5-4) waren een maatje te groot voor FC Eindhoven.

Kansen voor TOP
FC Eindhoven mag dan wel op de twaalfde plek staan, maar een opmerkelijk probleem is de mindere vorm in uitwedstrijden. De laatste zes uitwedstrijden in de competitie werden allemaal verloren. Dit betekent dat ze behoorlijk wat moeite hebben om punten te pakken buiten eigen huis, iets waar TOP Oss wellicht van kan profiteren.

Onderlinge duels
Ook de statistieken van de onderlinge duels zijn niet positief voor de Eindhovenaren. TOP Oss heeft namelijk in de afgelopen drie thuiswedstrijden tegen FC Eindhoven geen enkele keer verloren. Er werd namelijk maar liefst twee keer gewonnen (2-0 en 6-2) en één keer gelijkgespeeld (1-1).

Verleden
Jason Bourdouxhe is zijn profcarrière begonnen bij FC Eindhoven. De linkervleugelverdediger speelde van het seizoen 2012/13 t/m het seizoen 2014/15 voor de Eindhovenaren. Hierin scoorde de Belg maar liefst acht goals. Een knappe prestatie voor een verdediger.

Ones to watch
Bij FC Eindhoven hebben ze niet één, maar twee topscorers in de selectie. Samy Bourard en Riginio Cicilia hebben allebei vijf doelpunten gescoord in de competitie. Twee spelers om zeker in te gaten te houden. Bij TOP is Philippe Rommens de onveranderde topscorer met evenveel goals.

Tickets!
Zorg dat je er vrijdag bij bent. Koop je kaarten via www.toposs.nl/tickets.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...