Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Dordrecht
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – FC Dordrecht
25 april 2019

Met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg, ligt TOP Oss op koers voor plaatsing voor de Play Offs. Aankomende vrijdag zou nacompetitievoetbal kunnen worden veiliggesteld, als er in eigen huis wordt gewonnen van het laag geklasseerde FC Dordrecht.

Tekst: Kenny Boons

Daarvoor is TOP Oss – dat nu op de zevende plaats staat – afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Desalniettemin kan er vrijdag een reuzestap in de goede richting worden gezet. Overigens behoort directe plaatsing voor de tweede ronde ook weer tot de mogelijkheden, nu het verschil met FC Den Bosch is teruggebracht tot slechts één punt.   

Eerder dit seizoen won TOP Oss met 0-1 van FC Dordrecht

In vorm
FC Dordrecht is uitgespeeld, maar zet de laatste weken prima resultaten neer. Zo zijn De Schapenkoppen vijf wedstrijden op rij zonder nederlaag, waarvan er drie wedstrijden werden gewonnen. Zo werd er knap gewonnen van FC Twente (0-1) en afgelopen maandag werd Almere City FC verrassend met 3-2 verslagen. Feyenoord-huurling Joël Zwarts nam gedurende deze serie van goede resultaten vier doelpunten voor zijn rekening.

Toch won FC Dordrecht dit seizoen pas negen keer in totaal. De ploeg van trainer Cláudio Braga – in december 2018 de opvolger van de destijds ontslagen Gérard de Nooijer – staat op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Dordtenaren kregen dit seizoen al 81 doelpunten tegen. Alleen hekkensluiter Jong FC Utrecht kreeg meer goals tegen (88).

Vijftigste ontmoeting
Aanstaande vrijdag nemen onze rood-witten het voor de vijftigste keer in een officieel duel op tegen FC Dordrecht. De onderlinge resultaten zijn nagenoeg in balans. TOP Oss won zeventien wedstrijden, terwijl onze tegenstander één keer meer de betere was. Beide ploegen wisten tot dusver 75 doelpunten tegen elkaar te maken.

Eerder dit seizoen was TOP Oss op de Krommedijk te sterk voor de FC Dordrecht. Dennis Janssen nam destijds de enige treffer voor zijn rekening, 0-1. Ook het laatste thuisduel werd door de Ossenaren gewonnen. Op 8 september 2017 werd het 3-1 voor TOP.

Tickets
Voor deze wedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar. Niet in het stadion aanwezig? Gedurende dit duel houden we jullie via onze Twitter- en Instagrampagina op de hoogte van de verrichtingen op het veld. Of bekijk de hoogtepunten in het liveschakelprogramma op FOX. Het duel van aankomende vrijdag staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtenaal en begint om 20.00 uur. 

Met nog twee wedstrijden te gaan, staat TOP Oss op een keurige zevende plaats. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...