Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Dordrecht
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – FC Dordrecht
27 augustus 2021

Amper vijf dagen na de wedstrijd tegen Jong AZ staat de volgende wedstrijd alweer te wachten voor Bob Peeters en zijn mannen. FC Dordrecht komt op bezoek in het Osse Kuipje, waarmee we een doorgaans directe concurrent treffen. Een overwinning zou goud waard zijn om de zure nasmaak van afgelopen maandag weg te spoelen.

De wedstrijd van afgelopen maandag, toen er een bezoek werd gebracht aan Jong AZ, was er eentje om snel te vergeten. De nummers 1 en 2 van de competitie leken elkaar in een bloedeloos gelijkspel in evenwicht te houden. De kansen gingen er over en weer niet in, totdat Iman Griffith de bal voor zijn voeten kreeg in de blessuretijd van de wedstrijd. Hij wist de kans te verzilveren, waarmee TOP Oss een flinke domper te verwerken kreeg: 1-0. Het is nu dus zaak om de knop weer snel om te zetten, want morgen wacht FC Dordrecht alweer!

250 keer Lorenzo Piqué voor TOP!

Foto’s: Bert van Berkum

FC Dordrecht

Wie denkt dat er in Dordrecht nog een vergelijkbare selectie met vorig jaar op het veld staat zal bedrogen uitkomen. De Dordtenaren hebben namelijk een metamorfose van jewelste ondergaan; maar liefst 18 spelers trokken de deur achter zich dicht, waarop de club tot nu toe 14 nieuwe spelers wist aan te trekken. De meest bekende hiervan is zonder twijfel Tim Hölscher, die vorig seizoen nog te bewonderen was in ons rood en witte shirt. Zijn periode in Oss bleek geen succes te zijn, waarna hij nu dus een nieuwe kans heeft gekregen bij FC Dordrecht.

Deze flinke renovatie van de selectie lijkt tot nu toe zijn vruchten af te werpen voor de ploeg van Michele Santoni. Na een gelijkspel in de openingswedstrijd tegen Jong PSV (1-1), werd er gewonnen in Amsterdam bij Jong Ajax (1-2) en gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht (2-2). Met vijf punten uit drie wedstrijden bivakkeren de Schapenkoppen momenteel op een knappe 8e plek.

Historie

Het is absoluut niet de eerste keer dat dit affiche op de planning staat. TOP Oss en FC Dordrecht speelden al 48 keer eerder tegen elkaar, waarbij de geschiedenis lichtelijk in het voordeel van TOP Oss spreekt. Afgelopen seizoen werd er twee keer gewonnen van FC Dordrecht. Van de thuiswedstrijd zal de wereldgoal van Dennis van der Heijden nog bij menig supporter op het netvlies staan. De uitwedstrijd, in maart van dit jaar, werd met 1-3 gewonnen. Wederom een wereldgoal van Dennis van der Heijden en twee doelpunten van Mart Remans bezorgden ons de drie punten.

Het duel van aankomende zaterdag (aftrap 16:30 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. De wedstrijd is live te zien bij ESPN! Wil jij onze mannen komen steunen in het stadion? Dat kan! Je kan jouw kaartje bestellen in onze online ticketshop!

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...