Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Dordrecht
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – FC Dordrecht

1 oktober 2020

Komende maandag gaat de bal weer rollen voor TOP Oss na een periode van 10 dagen zonder wedstrijd. We ontvangen in FC Dordrecht een doorgaans directe concurrent, waardoor er veel op het spel staat voor de mannen van Klaas Wels. Een overwinning zou goud waard zijn om zodoende weer aansluiting te vinden bij de ploegen boven ons.

De wedstrijd van anderhalve week geleden, toen een bezoek werd gebracht aan MVV, was er eentje om snel te vergeten. Hoewel er qua spelbeeld zeker niet werd ondergedaan voor de gastheren uit Maastricht, kreeg TOP Oss in de tweede helft de deksel op de neus na oplevingen van Joeri Schroijen en een rode kaart voor Lorenzo Piqué. Door deze teleurstellende avond is de rode lantaarn weer in ons bezit. Zaak is nu om deze weer zo snel mogelijk kwijt te raken!

Door: Guido Bex

Kop op en vooruit kijken!

Foto’s: ProShots & Bert van Berkum

FC Dordrecht

Wie denkt dat er in Dordrecht nog een vergelijkbare selectie met vorig jaar op het veld staat zal bedrogen uitkomen. De Dordtenaren hebben namelijk een metamorfose van jewelste ondergaan; maar liefst 20 spelers trokken de deur achter zich dicht, waarop de club tot nu toe 18 nieuwe spelers wist aan te trekken. Of deze bewogen zomer ook zijn vruchten zal afwerpen voor de ploeg van Cláudio Braga moet nog blijken. Na een knap gelijkspel in de seizoensouverture tegen Go Ahead Eagles werd er drie keer achter elkaar verloren, waarna FC Dordrecht in de vorige wedstrijd haar eerste drie punten kon bijschrijven na een 2-0 overwinning op de talenten van Jong AZ. De Schapenkoppen bivakkeren momenteel dan ook op een 18e plek met 4 punten uit 5 wedstrijden. Een driepunter voor TOP Oss zou betekenen dat de ploegen weer op gelijke hoogte zouden komen.

Historie

Het is absoluut niet de eerste keer dat dit affiche op de planning staat. TOP Oss en FC Dordrecht speelden al 46 keer eerder tegen elkaar, waarbij de ploegen elkaar perfect in balans houden met beide zestien overwinningen en veertien keer een gelijkspel. De laatste editie, die werd gespeeld in februari van dit jaar, liep jammerlijk uit op een teleurstellende 1-3 nederlaag. Oud-Ossenaar Danzell Gravenberch bezorgde ons een zware avond met twee doelpunten van zijn voet.

Corona maatregelen

Vorige week kreeg het betaald voetbal opnieuw een klap te verwerken. Supporters zijn voor een tijdsbestek van drie weken niet meer welkom in de stadions, wat dus direct ook betekent dat wij geen supporters mogen ontvangen in het Frans Heesen Stadion tegen FC Dordrecht. Dit is op zijn zachtst gezegd een vervelende ontwikkeling, maar desalniettemin weten we dat jullie ons vanuit huis zullen steunen!

Het duel van maandagavond (aftrap 21.00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op FOX Sports 1.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss wint derby met overmacht 2-0

Het was echt een hele periode geleden dat we de Bossche rivalen hadden verslagen. Op een druilerige dinsdagavond in oktober 2020 was het dan weer zo ver! We versloegen op zeer verdiende...