Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Den Bosch
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – FC Den Bosch

16 oktober 2020

Aankomende dinsdag staat voor TOP Oss de volgende wedstrijd op de planning en dat is er niet zomaar één: rivaal FC Den Bosch komt op bezoek in het Frans Heesen Stadion, waarmee we de eerste derby van het seizoen tegemoet treden!

Vertrouwen lijkt het sleutelwoord te zijn dat de laatste tijd rondzingt op en rondom de club. Na de eerste driepunter van het seizoen tegen FC Dordrecht, pakte de ploeg van Klaas Wels in extremis ook nog een verdiend punt op bezoek bij Telstar. Cas Peters schoot de bal in de 93e minuut hard binnen in de korte hoek, waarmee de inzet en teamgeest die werd getoond ook kon worden vertaald in resultaat. De spelers zullen deze goede flow graag meenemen richting de wedstrijd tegen FC Den Bosch, ook gesterkt door het feit dat we in FC Den Bosch te maken hebben met een directe concurrent. Het verschil bedraagt momenteel één punt, waarmee de Ossenaren goede zaken doen bij een overwinning.

4 punten uit 2 wedstrijden. Stijgende lijn doorzetten!

Foto’s: Bert van Berkum

FC Den Bosch

Onze rivaal heeft afgelopen zomer niet stilgezeten. Veertien spelers trokken de deur achter zich dicht bij FC Den Bosch, waaronder absolute smaakmaker Danny Verbeek. Dat hij gemist zal worden blijkt wel uit het feit dat hij vorig seizoen met zes doelpunten en twaalf assists een erg belangrijke schakel was binnen de ploeg. Tegenover het vertrek van deze veertien spelers stond het aantrekken van twaalf nieuwe krachten. De meest in het oog springende naam hierbij is die van Romano Postema. De jeugdinternational en spits van FC Groningen staat al jaren te boek als een toptalent en speelde met zijn jonge leeftijd (18 jaar) al relatief veel wedstrijden in de Eredivisie; 14 stuks.

De ploeg van Erik van der Ven is het seizoen moeizaam begonnen. Met zes punten uit evenzoveel wedstrijden staat FC Den Bosch momenteel op een 18e plek. Vorige week maandag ging de ploeg nog met 1-2 onderuit tegen Helmond Sport, waarmee duidelijk te zien was dat het nog niet lekker draait bij de Bosschenaren.

Historie

De derby tegen FC Den Bosch stond natuurlijk al vaker op het programma. 39 keer eerder ontmoetten de twee ploegen elkaar in competitieverband: 10 keer trokken wij aan het langste eind, 22 keer ging FC Den Bosch ermee vandoor met de winst en 7 keer eindigde het in een gelijkspel. De vorige editie van TOP Oss – FC Den Bosch kon helaas geen doorgang vinden vanwege het coronavirus, waardoor we er nu extra op gebrand zijn om de drie punten in Oss te houden.

Corona maatregelen

De maatregelen vanuit de overheid met betrekking tot het al dan niet toestaan van supporters in de stadions zijn verlengd voor een periode van mimimaal vier weken, wat dus direct ook betekent dat wij geen supporters mogen ontvangen in het Frans Heesen Stadion tegen FC Den Bosch. Dit is op zijn zachtst gezegd een erg vervelende ontwikkeling, maar desalniettemin weten we dat jullie ons vanuit huis keihard zullen steunen!

Het duel van dinsdagavond (aftrap 21.00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op FOX Sports 1.

 

 

Een derby zonder publiek, maar steun vanuit huis!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...