Home > Voorbeschouwing TOP Oss – FC Den Bosch
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – FC Den Bosch
27 januari 2022

De ploeg van Bob Peeters pakte afgelopen maandag haar zesde punt in vier dagen door met 1-0 te winnen van Jong AZ. Vrijdagavond staat voor TOP Oss de derde wedstrijd in zeven dagen op het programma en niet zomaar één: rivaal FC Den Bosch komt op bezoek in het Frans Heesen Stadion. Tijd om hier een ‘perfect week’ van te maken en de Bosschenaren op de ranglijst te passeren. Ook staat de wedstrijd in het teken van de terugkeer van onze supporters. Wat hebben jullie gemist. De wedstrijd is ook live te volgen op ESPN1! Aftrap 20:00 uur.

Payback time

Foto’s: Bert van Berkum & Pro Shots

FC Den Bosch

FC Den Bosch is na 23 wedstrijden terug te vinden op de dertiende plek. De Bosschenaren verkeren niet in een al te beste vorm. De laatste overwinning was thuis tegen TOP. FC Den Bosch wist in de laatste zeven wedstrijden slechts één punt te pakken. Sinds het vertrek van Roy Kuijpers heeft de ploeg van Jack de Gier moeite met scoren. Nu is ook spits Jizz Hornkamp vertrokken. Wel wisten zij Jeremy Cijntje aan te trekken tot het einde van het seizoen. Vorige week vrijdag verloor FC Den Bosch thuis met 0-2 van FC Eindhoven.

Historie

Op de vorige ontmoeting kijken we niet met een goed gevoel terug. Er werd uit in Den Bosch met 1-0 verloren, ondanks dat TOP vele malen beter was dan haar rivaal. Van de laatste tien ontmoetingen wisten de Ossenaren slechts één wedstrijd te winnen van de Bosschenaren. Er werd drie keer gelijkgespeeld en zes keer verloren. TOP Oss wist de derby voor het laatste te winnen op 20 oktober 2020. Toen werd er thuis met 2-0 gewonnen door doelpunten van Mart Remans en Kyvon Leidsman. Het wordt dus weer tijd voor een overwinning in de derby!

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen FC Den Bosch zonder Dominik Velecky en moeten stellen. Hij zal het duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

De derby (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos. De wedstrijd is live te volgen ESPN1.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?