Home > Voorbeschouwing TOP OSS – Excelsior
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP OSS – Excelsior

11 december 2019

Na een verloren uitwedstrijd tegen Almere City staat er voor TOP Oss vrijdagavond weer een thuiswedstrijd op het programma. In het Frans Heesen Stadion neemt TOP Oss het op tegen Excelsior.

Door: Teun Bloem

De huidige nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie bezit 31 punten. Dat is meer dan het dubbele aantal punten dat TOP Oss heeft (15 punten). Het zal dus een zware wedstrijd worden voor de mannen van Klaas Wels.

Lars Hutten is de man bij TOP Oss met een verleden bij Excelsior.

Subtopper

Excelsior is bezig aan een redelijk seizoen. De Rotterdammers willen natuurlijk zo snel mogelijk weer terugkeren naar de Eredivisie, maar momenteel blijven ze steken in de subtop. In de afgelopen vijf wedstrijden sleepte Excelsior tien punten binnen. Zes punten daarvan werden gepakt in de laatste twee wedstrijden. Thuis tegen NEC (2-1) en uit tegen Roda JC (1-4) wisten de Rotterdammers de winst over de streep te trekken, waar ze de twee wedstrijden daarvoor niet wisten te winnen.

Doelpunten statistiek

Aan scorend vermogen ontbreekt het zeker niet bij Excelsior. Met 38 doelpunten voor behoren ze tot de top drie meest scorende teams in de Keuken Kampioen Divisie. Een opmerkelijke negatieve statistiek daartegenover is het aantal doelpunten tegen. Excelsior heeft namelijk 33 doelpunten tegen gekregen. Dat zijn er slechts twee minder dan TOP Oss dat 35 doelpunten tegen kreeg uit de achttien gespeelde wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Terug in de tijd

Het is een lange tijd geleden dat TOP Oss en Excelsior tegen elkaar hebben gespeeld in een officiële competitiewedstrijd. De laatste keer dat dit gebeurde was in het seizoen 2013/2014. Op 8 november 2013 speelde TOP Oss gelijk in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2). Hierin scoorde Lorenzo Piqué de tweede goal voor de Ossenaren. Het seizoen daarvoor wist TOP wel thuis te winnen. Met 2-0 werd er gewonnen van de Rotterdammers.

Promotie

Lars Hutten heeft al een flinke carrière achter de rug. Hierin kwam Hutten in het seizoen 2013/2014 uit voor Excelsior. De aanvaller scoorde in dit seizoen twaalf keer  voor de Rotterdammers. Hiermee hielp hij Excelsior met de promotie naar de Eredivisie. Er zullen vrijdagavond dus mooie herinneringen naar boven drijven bij de aanvaller.

Doelpuntenmakers

Rai Vloet is momenteel de topscorer van Excelsior. De middenvelder wist in achttien competitiewedstrijden zeven keer het net te vinden. Daarnaast heeft Excelsior nog drie spelers die voor vele doelpunten zorgen. Stijn Meijers, Joel Zwarts en Jeffrey Fortes staan alle drie op zes doelpunten in de competitie. Dat zijn er evenveel als de huidige topscorer van TOP Oss, Philippe Rommens.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Supporters TOP Oss steunen zorg

Het coronavirus slaat inmiddels ook in Nederland om zich heen. Eerder deze week werden alle mensen met vitale beroepen al bedankt via een groot applaus. Ook als TOP Oss zijnde zijn we...

TOP OSS – FC DEN BOSCH AFGELAST!!!

De derby, TOP Oss - FC Den Bosch, gaat helaas niet door. Dit ivm het Coronavirus.De nieuwe datum is nog niet bekend. Zodra wij meer informatie hebben zullen wij dit via de website en...