Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Excelsior
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Excelsior
17 maart 2022

Op vrijdag 18 maart staat het volgende duel alweer op ons te wachten. Met de wedstrijd van FC Dordrecht vers in de benen moet de focus gelijk op Excelsior. Eerder dit seizoen wisten we in het Van Donge & De Roo Stadion een knappe 0-1 zege te boeken. Bob en zijn mannen gaan er alles aan doen om ons een goede start van het weekend te bezorgen.

De laatste van drie wedstrijden in een week!

Foto’s: John Groeneweg

TOP Oss

TOP Oss is bezig aan een mindere periode. Tussendoor wonnen we met 4-1 van Jong FC Utrecht, echter werd er voor deze wedstrijd een aantal weken op rij verloren. Ondertussen zijn we drie weken verder en is er één keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Het voetbal is lang niet altijd slecht, alleen valt de bal vaak net niet goed. Hierdoor vallen de resultaten de laatste weken niet mee. Hetzelfde geldt voor de wedstrijd tegen de Schapenkoppen. De mannen van Bob Peeters waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, alleen de bal wilde er niet in. Dit tekent het hele seizoen, niet slechter zijn als de tegenstander, maar zonder resultaat naar huis.

Excelsior

Excelsior is bezig aan een goede reeks met indrukwekkende cijfers. Zo werd er onder andere met 2- 5 gewonnen van FC Volendam. Echter is de ploeg uit Rotterdam niet onaantastbaar. Voordat deze goede reeks begon, verloor de ploeg van Marinus Dijkhuizen vier keer en speelden ze twee keer gelijk. De Rotterdammers hebben de draad inmiddels weer opgepakt. Met de 2-5 overwinning op FC Volendam wordt er flink aan het doelsaldo gewerkt, dat nu op +28 staat. Alleen FC Emmen doet het op dit gebied beter met een doelsaldo van +29.

Uitblinkers

Ondanks het feit dat Excelsior Rotterdam een goed draaiend team is, kan er toch één man uitgelicht worden. Dit is Thijs Dallinga, de spits beleeft een topseizoen en staat momenteel al op 30 doelpunten.Wanneer Thijs Dallinga minder in de wedstrijd zit, dan neemt een andere speler de ploeg op sleeptouw. Reuven Niemeijer en Marouan Azarkan zijn spelers die zeker niet over het hoofd gezien mogen worden. Op het moment dat deze twee spelers goed in de wedstrijd zitten, zijn ze altijd dreigend.

Historie

Aanstaande vrijdag staat de 16e editie van het duel op het programma. In competitieverband is de balans in thuiswedstrijden negatief. Er is vijf keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en negen keer verloren. Vorig seizoen eindigde het duel in een 1-3 nederlaag, Rick Stuy van den Herik was de enige doelpuntenmaker aan de kant van TOP Oss. De eerste ontmoeting tussen beide teams in Oss verliep beter, er werd met 4-1 gewonnen. De ploeg uit Rotterdam kwam met 0-1 voor maar na de rust werd het helemaal omgedraaid.  Doelpuntenmakers aan de kant van TOP Oss waren: Jerry Taihuttu, Edwin de Wijs en Yuri Cornelisse.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...