Home > Voorbeschouwing TOP OSS – EXCELSIOR
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP OSS – EXCELSIOR
22 januari 2021

Revanche is hetgeen dat telt aankomende zaterdag, als Excelsior op bezoek komt. De laatste twee wedstrijden werden verloren, waardoor de Ossenaren op jacht gaan naar eerherstel. In het Frans Heesen Stadion zal er om 16:30 afgetrapt worden.

Voor Lars Hutten is het zaterdag een speciale wedstrijd. Hij neemt het dan op tegen zijn oude club.

Foto’s: Bert van Berkum

Excelsior

Dat het een belangrijke wedstrijd wordt is een understatement. De Rotterdammers staan twee punten achter de Ossenaren en daarom kan er wel worden gesproken van een “zes punten duel”.

De Rotterdammers hebben een drukke week achter de rug. Zo speelden ze afgelopen dinsdag in de achtste finale van de KNVB Beker tegen MVV. Na 120 minuten spelen, wisten de Kralingers de penaltyserie te winnen.

Excelsior heeft de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in huis: Elías Már Ómarsson. De spits is dit seizoen al goed voor zeventien goals in negentien wedstrijden. Dat laat zien dat de spits de ploeg bij de hand neemt en een echte doelpuntenmaker is.

Weerzien met oude club
Voor Lars Hutten is het zaterdag een speciale wedstrijd. Hij neemt het dan op tegen de club waar hij tussen 2013 en 2015 speelde. Lars Hutten speelde daar in totaal 36 wedstrijden en was in die tijd goed voor twaalf goals.

Historie

TOP Oss en Excelsior zijn al 28 keer de strijd met elkaar aangegaan. Negen keer gingen de Ossenaren er met de punten vandoor, drie keer werden de punten verdeeld en zestien keer wonnen de Rotterdammers. Eerder dit seizoen won Excelsior met 3-0 van TOP Oss. Topscorer Ómarsson was toen goed voor een hattrick.

Het duel van zaterdagmiddag (aftrap 16:30) staat onder leiding van scheidsrechter Vos. Het duel wordt live uitgezonden op ESPN 1.

KOM OP TOP!!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – ALMERE CITY

Ondanks een sterke wedstrijd met goed veldspel, gingen de Ossenaren uiteindelijk met 3-0 onderuit tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende zaterdag wacht er weer een...