Home > Voorbeschouwing TOP Oss – De Graafschap
NIEUWS

Voorbeschouwing TOP Oss – De Graafschap

28 augustus 2019

Na drie speelrondes heeft TOP Oss evenveel punten verzameld. Na de winst op Jong Ajax hadden veel Ossenaren gerekend op meer, maar het lukte de rood-witten niet om tegen Jong FC Utrecht en Jong AZ een 2-0 achterstand goed te maken. Twee keer stokte het na de aansluitingstreffer.

Vrijdag is Eredivisie-degradant De Graafschap de opponent in het Frans Heesen Stadion. En dat is een ploeg die op dreef is.

Lorenzo Piqué is vandaag teruggekeerd op te training. Hij was vanwege privéomstandigheden in het buitenland.

Volle buit
De Superboeren hebben hun eerste drie duels winnend afgesloten en telkens hield goalie Hidde Jurjus dus zijn doel schoon. Achtereenvolgens werden SC Cambuur (2-0), MVV Maastricht (0-3) en FC Volendam (3-0) verslagen. Nieuwbakken trainer Mike Snoei, hij kwam van Telstar, heeft het dus al aardig op de rit in Doetinchem.

Geen El Jebli
In de solide verdediging heeft Snoei twee oude bekenden geposteerd staan. Hij nam Toine van Huizen en Jasper van Heertum – tot nu toe invaller – deze zomer mee uit Velsen-Zuid. Een andere nieuwkomer is Ralf Seuntjes. De spits kwam over van VVV-Venlo en scoorde al twee maal. Er is ook een belangrijke speler vertrokken bij De Graafschap. Smaakmaker Youssef El Jebli, die ook al twee keer doel trof, maakte deze week zijn overgang naar Al-Faisaly uit Saoedi-Arabië wereldkundig.

Onderling
TOP Oss en De Graafschap hebben in de voorbereiding al tegen elkaar gespeeld. Op het sportpark van Herpinia wonnen de blauw-witten met 1-3. Om ‘het echie’ stonden beide ploegen in het seizoen 2017/2018 voor het laatst tegenover elkaar. In Doetinchem werd het 1-1 en in Oss 1-4. Een jaargang eerder won TOP Oss twee keer (2-1 en 3-5).

Nieuweling
TOP-trainer Klaas Wels kan vrijdag een beroep doen op nieuwkomer Levi Opdam. De 23-jarige rechtsback sloot vorige week aan. Hij maakt de overstap van het tweede elftal van Paris Saint Germain. Ook Lorenzo Piqué is weer terug.

Tickets
Ben jij er vrijdag bij? Koop je tickets eenvoudig online >>

Lion Kaak, Cas Peters en Sjoerd Overgoor spelen tegen hun oude club. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...