Home > Voorbeschouwing TOP Oss – De Graafschap
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – De Graafschap
30 september 2021

Wat afgelopen week een mooie avond leek te worden eindigde in een grote teleurstelling. Een wedstrijd met twee gezichten. TOP Oss speelde goed, had over het grootste gedeelte van de wedstrijd controle, maar gaf twee keer een voorsprong uit handen. Sanches trok zijn goede vorm door. Na eerder al vijf keer de aangever te zijn, scoorde hij ditmaal twee keer. Vrijdagavond kunnen de mannen van Bob de ruggen weer rechten in een thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

250 keer Rick Stuy van den Herik voor TOP!

Foto’s: Bert van Berkum

De Graafschap 

Bij de Graafschap staat er dit seizoen een nieuw gezicht voor de groep; Reinier Robbemond volgt Mike Snoei op. De club uit Doetinchem zal dit jaar weer een nieuwe poging wagen om terug te keren naar het hoogste niveau in Nederland. Vorig seizoen liet de Graafschap in de laatste wedstrijd promotie naar de Eredivisie liggen door thuis gelijk te spelen tegen Helmond, daardoor was het Go Ahead Eagles die promoveerde. In de play-offs verloor de club uit Doetinchem thuis met 2-3 van Roda JC.

De Graafschap is wisselvallig aan het seizoen begonnen. Er werd vier keer gewonnen, drie keer verloren en één keer gelijkgespeeld. De Graafschap staat momenteel op de 7e plek, dit is drie punten boven de TOP. Vorige week speelden de Superboeren thuis met 2-2 gelijk tegen Jong Utrecht. Philip Brittijn zorgde in de blessuretijd voor de 2-2, waardoor ze toch nog een punt pakten.

Weerzien met oude club

Voor sommige spelers van TOP Oss zal vrijdag een speciale wedstrijd. Lion Kaak, Jan Lammers en Kyvon Leidsman hebben een verleden bij de tegenstander van vrijdagavond. Kyvon Leidsman speelde in de jeugd. Lion Kaak kwam tot 53 en Jan Lammers tot 41 wedstrijden in het eerste van de Graafschap. Vrijdagavond willen zij hun oude club pijn doen en de drie punten in Oss houden.

Historie

TOP Oss en De Graafschap zijn al 23 keer de strijd met elkaar aangegaan. Vijf keer wonnen de Ossenaren, vier keer eindigde het in een gelijkspel en veertien keer wonnen de Superboeren. In de laatste wedstrijd tegenover elkaar werd er 2-1 verloren in Doetinchem. Mart Remans was de man die het net liet bollen in die wedstrijd. De laatste wedstrijd in het Frans Heesen Stadion werd met 0-2 verloren van de Graafschap.

Blessures/schorsingen

Tegen De Graafschap moet Bob Peeters het doen zonder zijn landgenoot Stephen Buyl. De aanvaller heeft een blessure aan zijn knie opgelopen en is vanavond niet inzetbaar. Roshon van Eijma heeft heel de week meegetraind en kan dus van de blessurelijst af.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos. Wil jij onze mannen komen steunen in het stadion? Dat kan! Je kan jouw kaartje bestellen in onze online ticketshop!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?