Home > Voorbeschouwing TOP Oss – De Graafschap
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – De Graafschap
29 oktober 2020

Aankomende vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma! In het Frans Heesen Stadion nemen de Ossenaren het op tegen de huidige nummer drie van de ranglijst: De Graafschap. De ploeg van Klaas Wels straalt de laatste tijd veel vertrouwen uit en daarmee hopen ze vrijdag een vervolg te geven aan de goede resultaten van de laatste weken.

Ondanks de nederlaag afgelopen dinsdag in Heerenveen waren er toch positieve reacties na afloop. TOP Oss speelde een goede wedstrijd met veel aanvallende intenties en veel zelfvertrouwen.  Joshua Sanches schoot de 1-1 binnen tegen zijn oude club , na een mooie hakbal van Dennis van der Heijden. Uiteindelijk kwam SC Heerenveen voor de rust al op een riante 3-1 voorsprong die we in de tweede helft niet meer zagen veranderen. Echter was het zeker geen onaardige pot van de Ossenaren tegen de nummer vier van de Eredivisie. De ploeg wil de positieve lijn graag doorzetten en dat moet vrijdag gaan gebeuren tegen de Graafschap.

Giovanni Büttner is weer terug op de velden!

Foto’s: Bert van Berkum

De Graafschap

De Graafschap is het seizoen zeer goed begonnen. De Superboeren kunnen vrijdag bij winst gedeeld koploper zijn en daarmee strijden ze mee voor de promotieplekken naar de Eredivisie. Afgelopen dinsdag boekte De Graafschap een knappe overwinning in de KNVB Beker, door met 1-3 bij FC Twente te winnen. De ploeg van trainer Mike Snoei verloor één keer en dat was er niet zomaar één: De Superboeren gingen met 7-3 onderuit bij Jong AZ!

Ralf Seuntjes is een speler om in de gaten te houden. De 31-jarige spits van De Graafschap scoorde tot op heden vijf goals dit seizoen. Afgelopen vrijdag schoot hij de Superboeren in extremis naar de overwinning tegen Jong PSV.

Weerzien met oude club

Het is voor veel spelers van TOP Oss vrijdag een speciale wedstrijd. Zo hebben Lion Kaak, Cas Peters, Kyvon Leidsman, Sjoerd Overgoor, Jordy Rondeel en Matthijs van Nispen een weerzien met hun oude club. Zowel Kyvon Leidsman, Jordy Rondeel en Matthijs van Nispen speelden in de jeugd bij de Superboeren. Lion Kaak kwam tot 53 wedstrijden in het eerste van de Graafschap, Cas Peters scoorde vijf keer in 29 wedstrijden en Sjoerd Overgoor kwam tot 38 wedstrijden.

Eerdere ontmoetingen

TOP Oss en De Graafschap zijn al 21 keer de strijd met elkaar aangegaan. Vijf keer wonnen de Ossenaren, vier keer eindigde het in een gelijkspel en twaalf keer wonnen de Superboeren. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was op 30 augustus 2019 in het Frans Heesen Stadion, de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. De wedstrijd in Doetinchem ging niet door vanwege de stilgelegde competitie in verband met het coronavirus.

Ook zonder supporters gaan onze mannen er vrijdag alles aan doen om de punten in Oss te houden! Aankomende vrijdag zal scheidsrechter Teuben om 21:00 op zijn fluit blazen en het startsignaal geven. De wedstrijd wordt vrijdagavond live uitgezonden op FOX Sports 3.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...