Home > Voorbeschouwing TOP OSS – ALMERE CITY
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP OSS – ALMERE CITY
19 februari 2021

Ondanks een sterke wedstrijd met goed veldspel, gingen de Ossenaren uiteindelijk met 3-0 onderuit tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende zaterdag wacht er weer een sterke tegenstander wanneer de nummer drie van de competitie op bezoek komt in het Osse Kuipje: Almere City.

Hoewel de wedstrijd tegen SC Cambuur met 3-0 verloren ging, kan de ploeg van Klaas Wels toch met een positief gevoel terugkijken op de wedstrijd. De ploeg speelde met veel lef en daadkracht, waarvoor de complimenten ook meermaals in ontvangst zijn genomen. In de eerste helft wist TOP Oss veel kansen te creëren, waarbij het zichzelf helaas niet wist te belonen. Door het vertoonde spel zullen de Ossenaren met een goed gevoel toeleven naar het duel met Almere City.

Dennis van der Heijden speelde in het seizoen 2017-2018, 29 wedstrijden voor Almere City.

Foto’s: Bert van Berkum

Almere City

De Flevolanders dragen de ambitie uit om binnen afzienbare tijd de stap naar de Eredivisie te maken. De derde plek op de ranglijst laat dan ook zien dat dit geen onrealistische gedachte is. Toch verliepen de laatste twee wedstrijden niet zo als ze gehoopt hadden. Er werd met 4-0 verloren bij NAC, waarna ze midweeks wederom onderuit gingen tegen Helmond Sport.

Een speler om in de gaten te houden aan de kant van Almere City FC is spits en tevens clubtopscorer Thomas Verheijdt. De spits wist in de eerste 24 wedstrijden dit seizoen 13 maal doel te treffen. Eerder dit seizoen wist hij al te scoren tegen de ploeg van Klaas Wels in de met 3-0 verloren uitwedstrijd in Almere.

Weerzien met oude club

Voor Ronald Koeman, Kyvon Leidsman en Dennis van der Heijden zal het zaterdag een weerzien zijn met hun oude club. Zowel Ronald Koeman en Kyvon Leidsman speelden in de jeugd van Almere City. Dennis van der Heijden speelde in het seizoen 2017-2018, 29 wedstrijden voor Almere City waarin hij zeven keer scoorde.

Historie

TOP Oss en Almere City zijn al 29 keer de strijd met elkaar aangegaan. De Ossenaren wonnen tien keer, drie keer eindigde het in een gelijkspel en zestien keer ging de ploeg uit Almere er met de volle buit vandoor.

De wedstrijd van zaterdagmiddag (aftrap 14:00) staat onder leiding van scheidsrechter Teuben. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...