Home > Voorbeschouwing TOP Oss – Almere City
NIEUWS
Voorbeschouwing TOP Oss – Almere City
21 april 2022

Afgelopen vrijdag hebben de Ossenaren opnieuw een overwinning weten te boeken. Dit keer was TOP Oss met 1 – 2 te sterk voor De Graafschap. Veel mensen spraken van een gestolen overwinning, terwijl anderen het hadden over het efficiënt omgaan met de kansen. Vandaag staat er een thuiswedstrijd op het programma en komt het goed draaiende Almere City op bezoek.

We zitten in een lekkere flow

Foto’s: Bert van Berkum

Almere City

Almere City is bezig aan een goede vierde periode. Mede door de goede resultaten steeg de ploeg van Alex Pastoor een aantal plaatsen op de ranglijst en strijdt het volop mee voor de vierde periode. Door de goede reeks is Almere City TOP Oss genaderd tot slechts drie punten. Echter hebben De Zwarte schapen door twee verloren wedstrijden de eerste plaats in de strijd om de periodetitel uit handen gegeven. FC Eindhoven en NAC Breda waren te sterk voor Almeerders. Lance Duijvestein is de man om in de gaten te houden, met elf doelpunten en tien assists is hij verre weg de gevaarlijkste man.

Bekend terrein

Kyvon Leidsman en Jearl Margaritha hebben beide een aantal wedstijden gespeeld voor Almere City. Kyvon wist aan een totaal van 15 wedstrijden te komen, terwijl Jearl met 32 wedstrijden het dubbele aantal aantikte. Bodhi Prinssen heeft in de jeugd van de Almeerders gezeten, hij is tot geen één wedstrijd gekomen.

Historie

TOP Oss en Almere City hebben een rijk verleden, de eerste editie van TOP Oss – Almere City dateert van het seizoen 2005/2006, toen verloren de Ossenaren met 1 – 3 van Almere City die op dat moment de clubnaam FC Omniworld droeg. In veertien eerdere thuiswedstrijden wist TOP Oss er slechts vijf te winnen, er werd acht keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld. De laatste keer dat de Ossenaren wisten te winnen is alweer een tijdje geleden. In het seizoen 2018/2019 waren ze met 2 – 0 te sterk voor de Almeerders.  

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?