Home > Tegen Dordrecht weer aansluiten bij de middenmoot
NIEUWS
Tegen Dordrecht weer aansluiten bij de middenmoot
10 december 2022

Er zitten twee plekken verschil op de ranglijst tussen het als zestiende gekwalificeerde FC Dordrecht en de negentiende plaats van TOP Oss. Maar in punten is het verschil drie. Genoeg dus voor de Ossenaren om met één wedstrijd het verschil te maken en weer aansluiting richting de middenmoot te krijgen. “Dat geeft een extra stimulans om deze wedstrijd te winnen”, denkt trainer Kristof Aelbrecht. “Die aansluiting, daar zij we ook aan toe.”

TOP Oss speelde afgelopen week een oefenduel met FC Eindhoven. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en er waren fases waarin TOP het heft in eigen handen nam. De eindstand werd in de slotminuten echter bepaald door een fraaie vrije trap van Ozan Kökcü: 0-1. De Eindhovenaren hanteren een systeem dat gelijkenissen met het Dordrechtse vertoont. Aelbrecht zag er dan ook waardevolle aanknopingspunten voor de strijd met de Schapenkoppen in.

Vooruit verdedigen
“Ik vond ons in het verdedigen goed op elkaar afgestemd. Dan kun je ook verder vooruit verdedigen en ben je alweer dichter bij de zone waar het moet gaan gebeuren”, blikt de oefenmeester terug. “Dordrecht is een fysieke ploeg, die wat opportunistischer kan en wil spelen. Ze hebben vanuit jongens op het middenveld voetballend vermogen, maar moeten het op hun zijkanten en voorin vooral hebben van snelheid en vlug handelen.”

De trainer verwacht dat het een echte vechtwedstrijd zal worden. Daarin moet zijn ploeg beducht zijn op het sterke vermogen van Dordrecht om te counteren. “Daar zul je 95 minuten lang voor moeten waken, dat je niet in het mes loopt. Dat is een kracht van hen, maar het is aan de andere kant ook gegeven dat van tevoren bij ons bekend is, waardoor we daarop kunnen anticiperen. In het vooruit verdedigen, liggen voor ons mogelijkheden om vrije mensen te kunnen vinden. Zij willen graag terugspelen, met mensen vooruit. Kun je onder de eerste druk uitspelen, dan weet je dat je tot kansen komt.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...